Opel Astra: Opel Astra G DTL 1.7 : EGR klep verrot

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 DTL

Beste luitjes,

Ik heb (na wat lezen in div. forums) een wel bekend probleem van Opel dat mijn EGR klep defect is. Deze storing was eerst erg moeilijk te constateren. Ik had mijn auto naar de Opel dealer in Emmen gebracht en die meldde mij dat het motorlampje elke keer knipperde doordat een achterlamp defect was. Deze was vervangen en leek opgelost te zijn, maar na niet al te lange tijd, weer het lampje.

Toen had ik hem naar een andere garage gebracht in Wijhe, en deze wist mij al snel te vertellen (trouwens geen officeële Opel dealer, maar wel zeer ervaren met Opel) dat het de EGR klep betreft. Hij had hem schoongemaakt, en even leek het opgelost te zijn, maar na niet al te lange tijd kwam het weer terug. De monteur wist mij te vertellen dat deze klep vervangen moet worden, maar nu is deze niet los te koop (ongelofelijk duz....) en alleen de hele unit te koop is, die dus 600 ex montage ex btw kost!!! Erg fijn om te weten dat ik deze auto nog geen 2 maanden heb....

Ik baal hier behoorlijk van, en ben dus dringend opzoek naar zo'n klep. Deze schijn je dus alleen 2e hands te kunnen krijgen. Maar nu zit daar een onwijze run op deze dingen. Ik heb hem al op de onderdelenlijn gezet, en een advertentie op marktplaats, maar heeft iemand enig idee hoe ik er nog meer snel aan kan komen?

PS. ik hoop niet dat t nog meer feest gaat worden met Opel, dit is pas mijn 1e Opel, en val meteen met de neus in de boter....

tijntjuh

Geplaatst door tijntjuh (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

popey (0), 17 jaar geleden

Het beste is om de klep af te blinden

opc8275 (0) PRO, 17 jaar geleden

heb je geen garantie op je wagen ? Of heb je hem particulier gekocht ?
Sommige kleppen kan je inderdaad kuisen , maar dan wel grondig doen hé , anders helpt het niet .
Maar soms klemt ze nog en zou je ze eventueel moeten vervangen . Dit is een kostelijk stuk , inderdaad .
Tis natuurlijk de vraag of je dat wil vervangen , de auto rijd perfect , enkel het lampje blijft soms branden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.