Opel Astra: Opel astra start slecht en stottert in de 1e versnelling

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: H-CC Z16XEP

Goedemiddag Allemaal,

Ik heb een probleem met mijn Opel Astra. 3 weken geleden heb ik een Opel Astra-H uit 2005 gekocht. Hij heeft 57.000 km op de teller (wel nap) en rijd en ziet er perfect uit. (nouja, bijna) Er zit een H-CC Z16XEP motor in.

Het probleem dat ik heb is de volgende:

Als ik de motor start bij een koudestart, start hij soms moeilijk (3 á 4 seconden voordat hij start). De buitentemperatuur staat hier los van. Als ik daarna weg rijd in de 1e versnelling dan stottert de motor en gaat de auto schudden. Schakel ik naar de 2e versnelling dan stottert de auto niet meer. En als ik 30-50 meter heb gereden, en ik ga stil staan en rijd weer opnieuw in de 1e versnelling weg, stottert hij ook niet meer.

Ik moet het nog een paar keer vaker testen om er zeker van te zijn maar als ik eerst een aantal meter achterruit rij (bij de koude start), dan heb ik het gevoel dat hij niet stottert.

Ik heb al een paar vergelijkbare topics gelezen maar in die topics werden ook nog andere klachten genoemd die niet op mijn situatie van toepassing zijn, vandaar het nieuwe topic.

Hebben mensen het zelfde probleem (gehad)? of weet iemand zo een oorzaak en/of oplossing voor dit probleem?

Alvast bedankt!

Groeten,

Arjan

Ikbenpiet

Geplaatst door Ikbenpiet (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Ikbenpiet (0), 8 jaar geleden

Niemand bekend met deze klachten?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.