Opel Corsa: Opel Corsa (09-2000) houdt er nagenoeg mee op na tanken

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Goedendag,

Allereerst wil ik even melden dat ik zeer onwetend ben qua exacte werking/onderdelen van auto's. Mocht het verhaal/probleem niet duidelijk genoeg zijn, stel gerust vragen over wat essentieel is om te weten, dan probeer ik zo goed mogelijk te antwoorden.

Eergisteren getankt bij een Shell Express, bij mijn weten Euro 95. Ik heb geen bonnetje uitgeprint (ja ok, achteraf stom). Sindsdien stottert de auto vreselijk, start bijna niet meer en alleen maar schudden bij optrekken en tijdens rijden. Er zit geen kracht meer in. Ben bij een garage geweest en die vermoedde dat het aan de koppakking ligt, vandaag doet hij nog testen waaronder compressietest. Verder zei hij dat het heel vreemd is dat het zo plotseling zo extreem slecht gaat en opvallend dat het direct na tanken is gebeurd. Hij vroeg zich dus af of ik het wel goed heb gedaan. Hij kan niet meten wat voor brandstof erin zit. De eerste vraag is, kan dit uberhaupt ergens bij een garage?

Ik heb Shell gebeld. Die gaan nu aan de hand van de transactiecode controleren of ik daadwerkelijk de juiste pomp had en zo ja, of er wel de juiste brandstof in dat reservoir zit/zat. Ze gaf aan verder nog geen klachten te hebben gehad. Als alles volgens hen goed is en ik kan niet laten meten wat er daadwerkelijk in mijn tank zit, dan zou ik dat ook nooit kunnen aanvechten.

Tweede vraag, klopt het dat de koppakking niet zo plotseling kapot kan gaan, althans dat het van het ene op het andere moment zo slecht gaat? Gaat dat normaal geleidelijk?

Alvast bedankt voor de moeite!

Gr,
Bart

bve500

Geplaatst door bve500 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

popey (0), 8 jaar geleden

lijkt op diesel , maar hoeveel liter getankt???

popey

bve500 (0), 8 jaar geleden

Dank voor je reactie.
Ik had bijna 40 liter getankt en moest bijna €60 afrekenen. Dus moet wel 95 of 98 zijn, want diesel is nu rond de €1,17 dacht ik.

Net weer opgehaald bij garage. Volgens deze man is het klaar, koppakking en klepstoters (?) kapot.

Nog geen reactie van Shell overigens.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.