Opel Corsa: Opel Corsa B 1200 cc '95 na ongeval : stuurapparaat te resetten

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1200 cc

Corsa B-tje 1200 cc benzine met licht ongeval vooraan , nog nipt doenbaar om dat nog te gaan herstellen als de - eraan gehechte, uiteraard vrouwelijke - klant zelf de tweedehandse stukken bij elkaar zoekt .

Na het ongeval niet meer gedraaid , draait rond maar slaat niet aan , moet de stuurdoos sowieso gereset worden of is er wat anders mis ?

on wheelz

Geplaatst door on wheelz (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

downforthecause (0) PRO, 11 jaar geleden

Knippert je motorstorings lampje?

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Ecu gaat nooit stuk en hoeft ook geen reset. Niet ergens een stekker vergeten?

on wheelz (0) PRO, 11 jaar geleden

er werd niets gedemonteerd , dus loszittende stekkers behoren niet tot de mogelijkheden .

Gezien de dame asap moest kunnen rijden is de wagen naar de dichtstbijzijnde Opel-garage gesleept .

Daar heeft men blijkbaar toch iets in die aard gedaan , de klant toonde ons nadien het gepresenteerde factuur : "resetten stuurapparaat" , te betalen : 59,70 euro + btw , dus veel zal er niet gebeurd zijn .

De auto reed dus weer , wat er precies met de wagen gedaan is zal Joost weten , wij mogen de ongevalschade herstellen , dat gaat dus wel lukken , end of story .

Al kriebelt het om toch maar even de telefoon te nemen en na te vragen wat er nu precies aan de hand was !

marcel7031 (0) PRO, 11 jaar geleden

Al kriebelt het om toch maar even de telefoon te nemen en na te vragen wat er nu precies aan de hand was !

Doen hoor! startblokkering? Ook voor jezelf een leermoment, ik bel zelf ook vaak na. Na een hulpverlening waarvan ik niet helemaal de oorzaak wist.

on wheelz (0) PRO, 11 jaar geleden

Achteraf bekeken had het interessanter geweest dat we hem zelf konden takelen , dan had ik de tijd om het via obd te checken , nu stond het ding al op de takelwagen van een door de politie gebelde sleepdienst en is ie rechtstreeks naar Opel gebracht omdat de motor dus niet meer aansloeg .

Hij stond daar dan toch , laat die mensen daar dan ook wat van de koek dacht ik , dan kan de auto weer op eigen houtje verder , ze heeft nadien toch maar effe de net iets beterkope hersteller opgezocht om de kreuken glad te strijken :)

Er is ondertussen al wat tijd overgegaan , nu weten ze daar waarschijnlijk zelf niet meer wat ze bedoelden met "resetten stuurapparaat"

Dus daar stopt het voor ons dan ook .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.