Opel Corsa: Opel Corsa B snelheidsmeter werkt niet

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Goedemorgen,

Gisteravond moest ik hard remmen voor een kat (van 30km/u naar stilstand), sindsdien moment doet de snelheidsmeter en de kilometerteller (totale kmstand) het niet meer. Terzijde: ik weet het niet zeker, maar ik neem aan dat de dagteller het ook niet doet. Heb even gegoogled en e.e.a. gevonden maar nog niets zelf geprobeerd.

Ter info: de snelheidsmeter begint bij 0 (niet 20). De naald komt niet omhoog, er gebeurt niets, de kmstand loopt niet op. Na een paar minuten rijden (vaak bij remmen of terug schakelen van 3 naar 2) gaat het gele motormanagement lampje (links, onder de snelheidsmeter) branden. Verder rijdt de auto prima, hij valt niet uit of iets dergelijks.

Zou het een zekering kunnen zijn, of zou het de kabel kunnen zijn, of een sensor? Of de snelheidsmeter unit zelf? Wat is het meest waarschijnlijk, gezien het feit dat het bij hard remmen stuk ging?

maarten34243

Geplaatst door maarten34243 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Gezien de fout in het motor-management denk ik dat het snelheids signaal weg gevallen is.
Die foutcode kun je zelf uitlezen. Zie: http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_code...

Het hoeft niet de sensor zelf te zijn, het kan ook een los geraakte stekker zijn.

maarten34243 (0), 11 jaar geleden

Probleem was dat een muntje vanuit het bakje in de sigarettenaansteker was gekomen.. en bij hard remmen ging deze dus naar voren en maakte kortsluiting. Nieuwe zekering erin, muntje eruit en klaar.

Wel de snelheidssensor in de bak vervangen helaas :(

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.