Opel Corsa: opel corsa c strart niet meer,

Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7dti

ik wilde vanavond me auto starten, draai contact en niks, sleutel eruit alle lampjes blijven branden en lijkt alsof me sleutel dol draaitheb nu de accu pool eraf gehaald omdat alles aan blijft, iemand een idee wat het probleem zou kunnen zijn?

fred80

Geplaatst door fred80 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Denk dat het laatste stukje van de slotcilinder is afgebroken in het contactslot. Komt af en toe wel meer voor. Dan wordt het elektrisch gedeelte niet meer bediend die de contacten moet maken om te starten enz.
Slotcilinder is los te bestellen bij de dealer op sleutelnummer. Duurt meestal 2 werkdagen. Vervangen van de cilinder is half uurtje werk.

fred80 (0), 11 jaar geleden

oke kan je zo een slotcilinder ook op de sloop halen?

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Ja en nee.
Ja omdat dat in princiepe wel kan maar wel voor later erg lastig wordt. Je hebt dan verschillende sleutels bij 1 auto.
Dit verklaart eigenlijk ook het "nee". In de sleutel zit een chip die de startblokkering vrij moet geven tijdens het starten.
Heb je een ander slot van een andere auto ( met een andere sleutel dus ) moet de chip omgezet worden. Kan allemaal maar je blijft met 2 verschillende sleutels hannesen. Je hebt dan ook geen reservesleutel. En vaak verkoopt een sloperij geen los cilinderslot, alleen i.c.m. met deursloten en kofferslot als set.
Snap dat het nu lastig is en extra dagen moet wachten i.v.m. de jaarwisseling. Zou het toch overwegen. Het werk van een gebruikt en nieuw slot maakt geen verschil, het gemak later wel.
Nieuw cilinderslot incl. 1 nieuwe sleutel ( zonder ab) kost ongeveer 90 - 100 euro.

fred80 (0), 11 jaar geleden

hm nou is even denken dan,

zou je de auto aan kunnen duwen en zou die het dan doen aangezien het contact toch aan staat?

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Ja, de auto zal wel aanslaan dan. Dat is geen probleem.
Stop zetten is een ander verhaal. In de versnelling zetten, rem vast houden en koppeling op laten komen zodat de motor afslaat. Erg fraai is dat allemaal niet, maar je moet soms wat....... De accuklem loshalen heeft dan geen zin. De motor loopt dan toch gewoon door.........

fred80 (0), 11 jaar geleden

oke bedankt voor de tip, fraai of niet de auto moet weg waar die staat en moet nog weg ook haha

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.