Opel Corsa: Opel Corsa motor valt sputterend uit

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,
Ik zal me even voorstellen, ik ben John ben 45 jaar en heb een Opel Corsa B uit ’96.
Nu heb ik dus sinds kort een probleem met deze auto. De motor starte in de parkeergarage normal maar net voor het uitrijden daalde het toerental en begon de motor te sputteren een klein beetje gasgeven hielp niet om het toerental hoger te krijgen. Uiteindelijk viel de motor uit en was niet meer te starten (startmotor liep wel maar sloeg niet meer aan) voor 5 minuten. Hierna was het nog 1 keer starten met direct de bovengenoemde problemen. Daarna nog 1 maal de auto geprobeerd te starten en hij deed het weer als vanouds. Er branden geen lampjes meer na het starten dus dat zou allemaal goed moeten zijn.
Kan iemand mij helpen aan de hand van de beschreven klachten hoe ik dit het beste kan oplossen/aanpakken?
Alvast bedankt,
John

John_45

Geplaatst door John_45 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Oorzaak zou (!) kunnen zitten in het benzinepomprelais. Deze bevindt zich aan de rechter zijde onder het handschoenvakje achter de plastic afdekkap. Relais is roze/paars van kleur. Is in ieder geval een vaker voorkomende oorzaak.

John_45 (0), 14 jaar geleden

Heel erg bedankt voor je antwoord.

Het viel me op de laatste tijd wanneer de motor koud is de auto schokt als ik hem rond een bepaald toerental(of snelheid dat weet ik niet zeker heb het nog niet veel gehad) hou. Na 5 min rijden is alles weg. Zou dat er ook mee te maken kunnen hebben toevallig?

Verder zijn er helemaal geen klachten over de auto.

John_45 (0), 14 jaar geleden

Ik ben vandaag even met de auto een stuk wezen rijden (volle tank v-power, tank normaal bij de witte pomp) en de auto flink uitgelaten (hoge toeren gereden) en de auto loopt op dit moment erg rustig en geen enkel probleem was meer merkbaar. Mogelijk een vervuilde erg klep?

Ik heb bovenstaande klacht ook gelukkig nog maar 1 keer gehad.

Willem12089 (0) PRO, 14 jaar geleden

kan, of vervuilde gasklep..

kapotte temp sensor....

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.