Opel Corsa : Opel Corsa Parkpilot Bosch

Goedeavond, in mijn Opel Corsa-C zit een bosch parkpilot bij het inschakelen van de achteruit versnelling blijft deze een piep geven
Het is ingebouwd in 2003, ik heb de bedrading doorgemeten op onderbrekingen en de unit uit elkaar gehaald voor controle op vocht
Ik denk dat een van de sensors defect is, weet iemand hij je deze kunt testen of doormeten.

opeljan

Geplaatst door opeljan (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Hans4040 (335) PRO, 12 jaar geleden

[b]Deze vraag is door moderator in de juiste rubriek gezet[/b]

downforthecause (0) PRO, 12 jaar geleden

Steeds 1 los koppelen en weer aansluiten tot je piep stopt (zonder dat er achter je auto staat natuurlijk.) dan weet je welke problemen geeft...(heb je de sensoren al eens schoongemaakt?En de regelunit niet in de buurt van een elektromagnetisch veld (ander elektrisch apparaat)?

opeljan (0) PRO, 12 jaar geleden

Als ik de sensors èèn voor èèn loskoppel, dan veranderd alleen de toon van het signaal bij alle 4 de sensors, ik heb de sensors gereinigd de regelunit omwikkeld met aluminium folie om storing van buiten af uit te sluiten.
Weet iemand hoe verder nog een diagnose te stellen ( sensors of regelunit ) ?

R_Bakker (0) PRO, 12 jaar geleden

Welk type is het plaats anders even het boschnummer wat op de unit staat.

Gr Ron

opeljan (0) PRO, 12 jaar geleden

Beste Ron,

Het is een Bosch 0 263 004 011

R_Bakker (0) PRO, 12 jaar geleden

Het is dan zeker ongineel opel ik dacht later inbouw je kan eens proberen met een endoscoop te luisteren of ze licht tikkeren anders uitlezen met een diagnose tester.

Gr Ron

opeljan (0) PRO, 12 jaar geleden

Geluisterd met een endoscoop en ik hoor ze allemaal licht tikkeren, uitlezen met de Opeltester (Tech 2) lukt niet.
Iemand nog een suggestie ?

R_Bakker (0) PRO, 12 jaar geleden

Is het speakertje voorzien van ledjes?? Er moet in de kabelboom een codeerstekkerzitten( eensoort zekering)als je die er uit trekt gaat hij in de diagnose staan. ik heb daar een beschijving van.

Gr Ron

opeljan (0) PRO, 12 jaar geleden

Hoi Ron,

Het speakertje heeft geen ledjes, ik ga morgen kijken of ik in de kabelboom de codeerstekker kan vinden in de kabelboom, of heeft een systeem zonder ledjes geen codeerstekker of diagnose modus ?

R_Bakker (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik heb alleen van bosch een systeem met ledjes waar een diagnose modus op zit icm de ledjes die dan knipperen / branden.
Anders even bij een opel dealer vragen waarschijnlijk later ingebouwd bij opel.

Ik heb je een mail gestuurd met diagnose handleiding maar da met ledje, maar ook met toonhoogtes misschien heb je er iets aan.

Gr Ron

jhl (0) PRO, 12 jaar geleden

Jongens : ik heb niet alles doorlezen, maar wij hadden identiek probleem met Zafira vorige week. Luidsprekertje vervangen en klaar was kees.

GercoXXL (0), 12 jaar geleden

Speakertje geeft vaker problemen. Ik heb ze tot 2x toe bij een Astra uit 2000 en 2003 vervangen. Allebij dezelfde Bosch, ingebouwd door opeldealer.


Gerco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.