Opel Corsa: opel corsa warmgelopen, andere kop, op tijd, maar wil niet start

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 ecotec 16v

Hoi,

ik heb een opel corsa B, 1.2 16v klepper uit 1999. De koppakking was lek en er is een nieuwe cilinderkop opgekomen. Bij het monteren is de ketting op tijd gezet, alles klopt zoals het moet en is teruggezet. Nu wil de auto niet aanslaan en weet niet waar het aan ligt. Het enige waar ik aan twijfel bij de montage is dat je een losse nokkenas signaal gever hebt en kan niet achterhalen op welke stand deze stond. Ik heb op de sloop een zelfde soort motor opengemaakt en heb hem recht ophoog gezet, maar niks. ik wordt er helemaal gek van en vraag aub met spoed jullie hulp.


Mvg, Rachid

g-klasse

Geplaatst door g-klasse (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 15 jaar geleden

Rachid

Voor het afstellen van de ketting heb je normaal speciaal gereedschap nodig,voor de krukas en voor de nokkenas..ook heb je afstelgereedschap voor de schijf nokkenaspositiesensor..

voor het afstellen van de nokkenas heb je op dat gereedschap een nokje zitten wat in de uitsparing van de nokkenas valt..de krukas word geblokkeerd door een pen ( blindplug uit blok draaien )

De nokken op de nokkenas voor cilinder 1 moeten naar buiten wijzen..

Gr Stefan

g-klasse (0), 15 jaar geleden

Dank jawel Stefan. Voor zover ik het goed heb, is de afstelling van de nokkenas, kruk as gewoon keurig op tijd. In plaats van speciaal gereedschap heb ik bij de nokkenassen boven ( deze heeft een dubbele) een smal plat voorwerp gezet wat ze beide op tijd houdt. Voor het afstellen benden heb ik de eerste bougie eruit gehaald. Helemaal naar boven laten komen, met een pen vastgezet beneden en alles op tijd gezet. Nu gaat het om de Nokkenaspositie sensor en weet niet waar deze heen moet wijzen. Ik ben bij de Opel dealer geweest, maar deze hadden het alleen over speciale gereedschap en waren verder niet echt behulpzaam. Ik heb de nokkenaspositiesensor op allerlei posities gezet, maar niets helpt. Nu twijfel ik zelfs aan de computer??????? om eerlijk te zijn weet ik het niet meer.

ik zal wel even kijken naar de nokken op de nokkenas bij cilinder 1.

Nogmaals bedankt

henk benzinetank (0) PRO, 15 jaar geleden

Trek eerst maar eens de stekker v d nokkenassensor los. Even doorstarten, en zou dan (als dit het probleem is) aan moeten slaan, welliswaar met een defectcode, uiteraard.
En slaat hij dan aan, dan weet je zeker dat je nokkenas-sensor ring niet goed zit.
En ik zie eigenlijk niet in hoe je dit zonder speciaal gereedschap dit goed zou moeten afstellen, als dit lukt is dat blind geluk...

Henk

g-klasse (0), 15 jaar geleden

Dank jawel Henk. Sorry voor de late reactie maar ga er deze ochtend pas mee bezig, en ga het gelijk uitproberen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.