Opel Frontera: opel frontera loopt op 3 pitten

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2 liter

Onze Frontera loopt goed stationair en start ook goed. Bij gas geven gaat hij op 3 pitten lopen. Brandstofgedeelte functioneert goed, ontstekingsgedeelte lijkt goed te werken, 2de cilinder laat iedere keer een zwarte bougie zien. Rotor en verdelerkap, bougiekabels, bougies en bobine zijn vervangen zonder resultaat. Auto gaat steeds slechter lopen. Wie kan ons helpen?

kesdan

Geplaatst door kesdan (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Frontera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (25) PRO, 13 jaar geleden

er zal in die cilinder iets niet goed zitten daar hij goed loopt zal de compressie goed zijn ik denk dan ook eerder aan een olieschraapveer diet niet goed is of iets in die buurt.
een druktest door de cilinder met lucht op druk tezetten kan je misschien wijzen waar je het moet zoeken.
werkt dat niet dan zal de kop er af moeten en waarschijnlijk de zuiger er uit om te zien hoe de schade is.

groetjes jan.

kesdan (0), 13 jaar geleden

De compressie heb ik eerder laten meten en die was inderdaad goed.
Afgelopen weekend heb ik de temperatuursensor vervangen omdat, las die niet goed functioneerd er wel eens gekke dingen gebeuren: Geen resultaat.
Vandaag heb ik een druktest laten uitvoeren, zoals Jan T. voorstelt. Inderdaad blijkt nu dat bij de druktest op de tweede cilinder, de olievuldop er zowat afspringt. Dit kan bijna niet anders betekenen dan dat er een zuigerveer versleten of kapot is (bij een niet goed functionerende klep zou de lucht in het in- of uitlaattraject moeten verdwijnen). Helaas, het is niet anders, Jan T. bedankt (voor de tip natuurlijk).

jan T (25) PRO, 13 jaar geleden

ja daar was ik al bang voor.
je zou het blok uit elkaar kunnen halen en de zuiger bekijken en zien wat er vervangen moet worden en of dat rendabel is.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Frontera of stel zelf een nieuwe vraag.