Opel Corsa x14 sz: OPGELOST: Start zeer moeizaam en smoort bij gasgeven

Bouwjaar: 1997

Beste Collega's,

Wij hebben een Opel CORSA-B; X1.4SZ uit 1997 staan met het volgende probleem. Bij het starten van de auto, lijkt het als of hij direct verzuipt. Met het gaspedaal onderin krijg je hem wel aan de praat, en de auto loopt dan slecht stationair. Op het moment dat je het gaspedaal intrapt, slaat de motor dood. Door heel langzaam het gaspedaal in te trappen pakt de motor op een gegeven moment op.

In eerste instantie dacht ik de inlaatpakking. Deze was erg slecht en heb ik vervangen. Daarmee was het probleem niet opgelost. Ook een andere temp. zender (van motormanagement) en EGR klep (+ nieuwe pakking) bieden geen oplossing. Ten einde raad de lambda sensor vervangen, maar nog steeds loopt de motor niet goed. De uitlaat levert overigens genoeg druk bij de achterdemper. Bougies + kabels zijn onlangs al vervangen. Volgens mij zou een kapotte MAP sensor ook niet de oorzaak kunnen zijn van zo slecht lopen, maar wie weet.

Volgens mij blijven er twee mogelijkheden over: 1 benzine druk, maar ik betwijfel of de motor dan deze symptonen geeft. 2 timing ontsteking. Het lijkt ook net of de motor niet op tijd staat. De ditributie staat wel op de merktekens.

Wij heeft hier ervaring mee en kan mij helpen?

Alvast bedankt!

Jan

autototaalhouten

Geplaatst door autototaalhouten (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

nahoj (0) PRO, 18 jaar geleden

de voetpakking onder het injector huis gaat ook nog weleens kapot.

autototaalhouten (0) PRO, 18 jaar geleden

Nahoj, de voetpakking heb ik ook vervangen. Net als de inlaatpakking en uitlaatpakking.Waren allemaal erg slecht. Het vreemde is ook dat de motor heel snel bloedheet wordt, net als de uitlaatgassen. Terwijl de thermostaat goed is.

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zit de Katalysator en/of de uitlaat niet verstopt.

Hans

autototaalhouten (0) PRO, 18 jaar geleden

Hans bedankt. We hebben het probleem gevonden. Spie van de krukas poelie is afgebroken, daardoor staat de ontsteking niet op tijd. Dit verklaard het moeilijke starten en de hoge temperatuur. Bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.