Opel Astra: Ophanging hitteschild aan motorblok doorgeroest

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

Hallo,

Ik heb een vraag met betrekking tot het hitteschild dat op de voorkant van het motorblok van mijn astra 1.6i gemonteerd zit; op dit schild zit eveneens een slang gemonteerd die aan de andere kant aan het luchtfilter zit om de inlaatlucht voor te verwarmen.

Het schild is op een aantal plekken doorgeroest: zowel de aanhechting van de genoemde slang als de ophangpunten van het schild aan het motorblok zijn compleet weggeroest; ik heb schild en slang nu voor de veiligheid (tijdelijk) verwijderd uit de motor.

De schroeven van het schild zitten nog op hun plek in het motorblok; echter zijn deze ook compleet verroest en zitten waarschijnlijk aardig vast in hun schroefgaten. Mijn vraag is of ik deze schroeven (evt. met kracht) kan verwijderen zonder het motorblok te beschadigen.

Ik ben van plan een ander hitteschild aan te schaffen. Als ik de schroefgaten in het motorblok niet meer kan gebruiken (of als ik de schroeven er niet uit krijg) om het vervangende onderdeel te plaatsen: bestaat er een truc om het dan alsnog vast te maken?

Bij voorbaat dank.

Luigi.

Luigidc

Geplaatst door Luigidc (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Met een goede griptang draai je de boutjes er meestal wel weer uit. Indien het spruitstuk heet is, heb je meer kans.

kleijn (0), 14 jaar geleden

wel even laten weken in wd 40

Hans4040 (190) PRO, 14 jaar geleden

Weken? een paar uurtjes is voldoende...

kleijn (0), 14 jaar geleden

ja oke hans [ zo kan die wel weer
mvg willem2

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.