Opel Meriva: Opwarmen motor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7CDTI

Hallo,

ben al een tijdje aan het googlen maar kom er eigenlijk nog niet helemaal uit. Ik weet dat dieselmotors zeker bij dit weer (-6 vandaag) erg langzaam warm worden. Maar wil toch weten of het normaal is of niet. Ik rij zoals vandaag 35 km naar mijn werk, ongeveer 1/3 rij ik 60 km en de rest ongeveer 90 km. Dus niet echt doorrijden. Dan zie ik mijn temperatuurmeter amper tot nihil bewegen. Als ik straks terug rij via de snelweg, met gemiddeld 110km per uur dan loopt de temperatuurmeter op tot zo'n 80C met dit weer, maar zakt ook weer heel snel. Is het nu normaal dat mijn motor met relatief rustig rijden zo weinig warm wordt? Ik merk de laatste weken dat mijn verbruik ook zo, 10% hoger is dan normaal.

nico2612

Geplaatst door nico2612 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Diesel produceren weinig warmte, dat klopt. Maar toch denk ik dat jouw thermostaat open blijft staan.
Wordt de radiateur wel warm? En de kachel binnen?

nico2612 (0), 14 jaar geleden

Radiateur zou ik niet weten, zal straks eens kijken. De verwarming wordt gewoon warm, duurt wel wat langer dan normaal maar dat heeft denk ik gewoon te maken met de lage buitentemperatuur. Is er een methode om te controleren of de thermostaat goed werkt?

AstraVinnie (0), 14 jaar geleden

Dan zou je de thermostaat moeten demonteren en in een pannetje met water op het vuur zetten,bij ong 90 a 95 graden moet ie dan open gaan staan,
Vlak voor het kook punt dus...

Grtz Vincent,

nico2612 (0), 14 jaar geleden

Er is geen mogelijkheid om de werking van de thermostaat te controleren zonder dat deze er eerst af moet?

AstraVinnie (0), 14 jaar geleden

Door de motor stationeer te laten opwarmen en kijken naar je temp meter, voor de 80/90 graden mag je bovenste slang op je radiateur niet warm worden,is dat wel het geval dan zal de thermostaat hoogst waarschijnlijk kapot zijn,.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.