Opel Astra: originele radio in astra(2001) vervangen door andere radio

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1700dti

Hallo,

Ik heb een andere radio gekocht die ik graag zou willen inbouwen in mijn astra. Heb vandaag geprobeerd om de originele eruit te halen maar dit lukte me niet. Zit de radio mss vast van achter? Is er mss iemand die dit al gedaan heeft?
Alvast bedankt voor jullie reacties..

Mvg

astrake1700dti

Geplaatst door astrake1700dti (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Parkeer de auto even in de randstad met open deuren.......
Zonder gekheid: er zitten links en recht 2 inbusboutjes in het front gedraaid. Deze er uitdraaien en dan in de ontstane gaatjes bijv. een spijker drukken. Trek je de radio er zo uit.
Het frame waar de radio inzit, zit helemaal achterin vastgedraaid met een schroefje. Deze losdraaien en dan kan het frame er ook uit met een beetje wrikwerk. Daarna stekker loshalen uit het frame door de weerhakkjes in te drukken. Attennekabel idem.
Zorg dat je een paasende verloopkabel hebt voor je nieuwe radio en ga niet zitten knippen in de bedrading. Krijg je later spijt van. Dikke kans op verkeerde aansluitingen met alle nare gevolgen.
Als de nieuwe radio goed is aangesloten, zal de datum op de display wegvallen als je de radio aanzet.
Even langs de dealer gaan dan. Deze kan de display herprogrammeren zodat de datum blijft staan.
Succes.

Knuckles (0) PRO, 16 jaar geleden

je hebt alleen 2 philips radio pennetjes nodig en een klein torx schroevendraaiertje
aan de zijkanten van het radio front zie je 4 kleine torxjes zitten deze schroef je los vervolgens steek je de u vormige radio pennen in de gaten en zou je de radio er zo uit moeten kunnen trekken (soms gaan ze iets zwaarder en als de borgjes van de radio ipv naar binnen naar buiten gedrukt zijn kan het zelfs onmogenlijk worden de radio nog los te krijgen)

nu kan het zijn dat bij inbouw van een niet originele radio je de constante en geschakelde plus op de radio moet omdraaien (radio houd anders geheugen niet vast ) ook is het aan te raden het display(klokje) van de wagen te laten omprogrameren daar je anders een blanco scherm krijgt als de nieuwe radio aanstaat

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Was je net voor, slopel........

Gr.

astrake1700dti (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties!!

astrake1700dti (0), 16 jaar geleden

Het is gelukt!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.