Opel Astra sedan: ovale slang met zwarte natte troep erin

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hoi heb heb Astra sedan uitvoering 1.6.Heb een vraag over een zwarte ovale slangetje die onder het pollefilter zit.Hij komt uit het schutbord en er loopt een slangetje door die naar de slang gaat die uit de hoofdremcilinder komt.Er zit in die slang een gleufje en heb daar in gekeken en zit vol met zwarte smurrie.Heb vaak last van beslagen ramen en zag hier dat je dan dat pollefilter ff moest nakijken.Die was droog en schoon maar die slang dus niet.Ook is rond dat gat waar die in zit wat weggeroest dus sluit hij ook niet af.Waar dient het voor en hoort er zwarte smurrie in te zitten.

gr Peter

koek

Geplaatst door koek (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

popey (0), 16 jaar geleden

Ik denk dat dat de afvoer van het hemelwater is van de paravan.
De smurrie is gewoon zand en verrotte bladeren en wat in de lucht zit.
Deze afvoer moet regelmatig goed schoon en open gehouden worden.
"Dat uit de hoofdremcilinder komt"begrijp ik niet goed.

popey

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Klopt. Dat slangetje komt vanaf de vacuumslang voor de rembekrachtiger en gaat via het schutbord onder het pollenfilter door naar de recirculatieschakelaar op het kachelbedieningspaneel in de auto.
Als dit slangetje lek is, zal de recirculatieklep in je auto niet m,eer werken en heb je inderdaad kans op beslagen ramen. Klep werkt alleen als de motor loopt.
Wat Popey bedoeld zit net voor het pollenfilter in het schutbord. Deze gaan idd. vaak dicht zitten met troep.
Let wel even op met het terugmonteren van de afdekkap dat deze IN de gleuf komt en niet er bovenop. Anders wordt alsnog het pollenfilter nat.

Gr.

koek (0), 16 jaar geleden

Die klep werkt nog goed alleen als hem indruk hoor hem open en dicht gaan,er brand alleen geen lampje of hoordt dit zo.
Is het raadzaam die ovale slang te vervangen want hij zit helemaal vol met die smurie,of leeghalen en schoon maken want met of zonder die knop ingedrukt me ramen blijven beslaan.En heb weer netjes in de rand gedaan.

Gr peter

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ovale slang gewoon schoonmaken.
Van die schakelaar zal het lampje stuk zijn. Knop kun je naar de voorzijde eruit trekken. Pas even op met de 2 veertjes. Daarna lampje eruit trekken. 12 V 1,2 W.
Andere oorzaak van beslagen ramen kan een lekke kachelradiator zijn. Komt ook af en toe voor. Meestal ruik je dan ook een zoete geur in de auto en worden de ruiten erg vettig.

Gr.

koek (0), 16 jaar geleden

Heb geen vetigge ramen,zal morgen die slang schoonmaken en kijken wat er gebeurt met vochtig weer.
Zal ook ff lampje vervangen.

Gr Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.