Opel Meriva: Ovale wielen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 8v

Goedemorgen allen,

Vanmorgen mijn banden laten balanceren, had het gevoel dat ik met een ovaal wiel reed en lichte trilling in het stuur 1 band had een minimale afwijking, dit is verholpen. Ga ik een testritje maken schud hij met 120 km en sneller weer en trilling in het stuur.
Wie weet wat ik er nog aan kan laten doen of wat is er aan de hand?

Alvast bedankt

Joe5493

Geplaatst door Joe5493 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

joe hebben ze ook gekeken hoe het met de slingering van de wielen zit of hebben ze alleen gebalanseerd.

groetjes jan.

LOTUS (0) PRO, 17 jaar geleden

Wissel de wielen eens van voor naar achteren als het trillen naar een ander snelheids niveau veranderd zijn het de banden OF plaats het reserve wiel er eens bij en schakel één per één de banden eens uit.

Joe5493 (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie, heb het reserve wiel rond laten gaan en rechts achter als mogelijke boosdoener aangewezen, ookal ziet de band er goed uit geeft hij toch een afwijkend rijgedrag. Kan dit spontaan gebeuren,weet 100% zeker dat ik niks geraakt heb. auto heeft 1000 km geleden een grote beurd gehad en was volledig Oke bevonden, en voelde ook goed aan. wel bagger dit, volgende week op vakantie met de auto. Hoop dat het alleen de band is.

Jan, wat is de slingering van het wiel het is voor mij een nieuw begrip!? volgens mij hebben ze alleen gebalanceerd

MVG Joe Meriva

biomus (0), 17 jaar geleden

Ik heb dit eens gehad met Pirelli, ik geloof de P1000. Wat een Ei-band was dat! Je kan inderdaad er veel last van hebben. De band was na een paar uur staan dusdanig vervormt, dat je deze klachten had. Als de band wat 'warmer' was, werd het iets beter, maar hij bleef trillen. Gewoon terug met die band en omruilen! Deze voldoet niet aan de eisen die je er aan mag stellen!

Groet, Biomus

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

joe de slingering van de band is als hij van links naar rechts gaat als je het wiel draait dat kan soms best veel zijn bij een slechte band of veld.
tevens kan je nog een hoogte slag hebben dat is dus dat de band een slinger naar boven heeft laat maar zeggen.
ik hoop dat het duidelijk is.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.