Opel Astra: P1602-d4

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 cdti ecoflex

Hallo,

Na het herprogrameren van ecu zit er in mm ecu fout 1602 weet iemand wat we hier mee aanmoeten? Daar achter staat nog code oa B4

ECU is al vervangen ivm uitvallen.

SciroccoGT

Geplaatst door SciroccoGT (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

P1602: Programmeringsfout stuurapparaat.

SciroccoGT (0) PRO, 11 jaar geleden

goeiemorgen..
Dat klopt..ik heb hem vanmorge dus opnieuw geladen met nieuwe software. maar mag weer niet baten. P1602-4b , P1602-4c en p1602-4d. Programeer fout en 4d is laagbrandstofpeil niet geprogrameerd.

SciroccoGT (0) PRO, 11 jaar geleden

zojuist. rare actie uitgehaald.omdat we er toch niet uit kwamen. Wij moesten in opdracht de ecu vervangen. Omdat volgens andere het probleem in zat.

De nieuwe ecu geprogrameerd maar dit gaf de bovenstaande foutcodes en die waren niet weg te krijgen. Toen heb ik de oude ecu er weer aangestekkerd en deze ook eens met de zelfde software geprogrameerd. Nu blijft de auto lopen, geeft geen foutmeldingen. Dus nieuwe ecu is niet goed. Raar maar waar.

was een orginele opel ecu nieuw geleverd.

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Tja, tussen alle goeie zit wel eens een slechte. Mooi dat het opgelost is en bedankt voor de feedback.

downforthecause (0) PRO, 11 jaar geleden

P1602 heeft meestal te maken met tuningsbeveiligingen die erin gebouwd zitten...In principe moet je eerst de orginele Opel software inladen, daarna je motorecu resetten met de tech 2, programmeren van je motorecu in je menu van foutcodes uitlezen,diagnose,actuatortesten enz. ,en dan je foutcodes wissen, dus ik vermoed dat beide motorecu's niet stuk zijn....

SciroccoGT (0) PRO, 11 jaar geleden

Zou nog een optie geweest kunnen zijn. maar we werken met de opcom en kts. via de kts de orginele software ingeladen en daana alles gedaan zoals beschreven stond. maar toch bleef de fout erin.. De volgorde die je beschrijft is daarbij ook na genoeg het zelfde..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.