Opel Astra: Parkeersensoren en CAN-bus: waar haal ik de spanning vandaan?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel

Vanwege de CAN-bus op deze Astra GTC uit 2005 werken niet-originele parkeersensoren niet helemaal lekker. Ze geven een schel geluid als de motor draait. Niet als de motor uitstaat. De sensoren zijn aangesloten op de achteruitrijlamp. Is er nog een andere plek waar ik de spanning vandaan kan halen? Of zijn er nog andere creatieve oplossingen (bewaking van deze lamp uitschakelen, condensator ertussen)?

atjong

Geplaatst door atjong (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kleijn (0), 15 jaar geleden

creatief ben ik niet zo het is canbus das lastig met zomaar dingen aansluiten maar hans weet daar alles van

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

waarschijnlijk reageert je parkeersysteem op de spanningspulsen die worden gegeven voor de lampcontrole. De beste manier om dit op te lossen is de voeding voor de sensoren met een relais te schakelen. Een relais schakelt niet vlug genoeg op een puls, en zullen de sensoren deze puls niet krijgen. Als je, zoals het nu is aangesloten, geen melding krijgt dat je kortsluiting in het achterlichtcircuit hebt, kun je zowel de schakelspanning als de voeding voor het relais van de achteruitrijlichten pakken.

Groeten Marcel

atjong (0), 15 jaar geleden

[quote=hellbat]Een relais schakelt niet vlug genoeg op een puls, en zullen de sensoren deze puls niet krijgen. Als je, zoals het nu is aangesloten, geen melding krijgt dat je kortsluiting in het achterlichtcircuit hebt, kun je zowel de schakelspanning als de voeding voor het relais van de achteruitrijlichten pakken.[/quote]
Da's een creatieve oplossing! Ik krijg inderdaad geen melding. Maar als ik de beide ingangen van het relais voed met de achteruitrijlichten dan blijft het probleem toch bestaan? Want dan geeft het relais gewoon weer de 12V van de achteruitrijlichten inclusief CAN-bus signalen door aan de parkeersensoren.

[Edit]
Nu ik je bericht nog een keer lees zie ik pas dat je zegt dat het geen CAN-bus signaal is maar het lampcontrolesysteem. Toen de stekker van de achterlichtunit losgetrokken was gaf het systeem [i]geen[/i] melding, maar werd de spanning wel van de kabel gehaald na een paar seconden. Ik ga het in ieder geval proberen met een relais en laat de resultaten wel weten.

atjong (0), 15 jaar geleden

Nog even de status: Ik heb gisteren de 12 V van de sigarettenaansteker naar achteren getrokken en hem via een relais aangesloten op de regelkast van de parkeersensoren. De achteruitrijlampen sturen het relais aan. Hiermee is dit probleem opgelost. Bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.