Opel Astra 2001: Parrot inbouwen lukt niet

Bouwjaar: 2001

Hallo, ik heb in mijn Astra een blue tooth Parrot 3100CK ingebouwd. Daar zitten twee ISO kabels bij.
Ik mijn CDR 500 van Delco (standaard ingebouw) zit een stekkerblok met 3 rijen aansluitingen.
Ik heb de bovenste los gezaagd en weer teruggeplaatst in de radio. De andere twee iso stekker van de radio gekoppeld met de stekkers van de Parrot. Alles werkt goed behalve de mute. Als de mute wordt ingeschakeld dan slaat direct mijn kilometerteller naar 0. Ook in de berekening van de boordcomputer wordt dit niet meer meegenomen. Dus b.v. het rijbereik blijft 500 km, terwijl de tank wel leegraakt. Zodra de parrot ophoudt met de mute in te schakelen werkt alles weer normaal. Kan ik mij helpen met hoe ik dit probleem moet oplossen. Of moet ik gewoon een stekker kopen met 3 rijen aansluitinge. In principe blijft dit volgens mij hetzelfde.
Groetjes,
Rob

zeeuw102

Geplaatst door zeeuw102 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

parrot bedradin en originele opel radio gaat niet echt goed.......daar moeten wat draden omgewisseld worden......welke dat zijn weet ik zo niet op afstand.......je mute draad zit nu aangesloten op het tellersignaal! uitkijken want voor dat je het weet mol je de diverse onderdelen die van dit signaal gebruik maken!!

zeeuw102 (0), 17 jaar geleden

Hallo en bedankt voor uw reactie.
Ja, ik wil natuurlijk niets slopen, maar wat moet ik dan. Hij moet het wel doen.
Kan het niet zo zijn dat ik de extra mute kabeltje niet moet aansluiten. Die zit nu apart op een tulp (zo heet het geloof ik)stekkertje. Op dat stekkertje staat line in nummer 1. Er zaten er 3 op de parrotkabel. Voor de rest is de mutekabel, 1 kabel met een ISO connector.
Ik vind het ontzettend klote. Men zegt het is heel makkelijk en nu heb ik dit weer.
Groet,
Rob

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

http://www.parrot.biz/documents/en/suppo...

gaat het om dit setje? inc het zwarte tussenblokje? zo ja.....de gele draad moet dan op pin 6 van de stekker die de radio ingaat zitten....nu zit die waarchijnlijk op pin 5.....

zeeuw102 (0), 17 jaar geleden

Hallo en wederom bedankt voor je reactie. Ik ben je echt dankbaar. Ik heb de twee stekker die daar staan bij de Battery en bij de carspeakers.
Die heb ik aangesloten op de aansluiting die al in mijn radio zat. Dat is een stekker die opgebouwd is uit 3 aansluitingen.
OP de bovenste heb ik de Car kit Parrot Battery aangesloten. Op de middelste de Car kit Parrot Car;s speakers kabel. De onderste (volgens mij van de Boordcomputer heb ik van de originele stekker (3laags) los gezaagd zodat ik die weer in de radio kon doen. Immers op de andere 2 had ik de parrot aansluitingen gedaan en toen kon de onderste laag niet meer op de radio omdat ongelijk was. Toen losgezaagd en in de radio gedaan. Dus ik heb alleen de stekkers die staan bij Parrot Battey en de stekker die staat bij car's speakers. Die zaten bij de parrot. Voor de boordcomputer heb ik gewoon het oude gedeelte terug geplaatst. Ik zie alleen bij de Parrot Battery een gele draad en die is volgens de tekening bij Battery aangesloten op pin 2 Yellow Mute in 2. Wat moet ik dan veranderen en in welke stekker. Groetjes Rob

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

je zou de gele kabel die vanaf de speaker aansluiting komt vast moeten maken op pin 5 (groen) op het andere eind van de batterij stekker die de radio ingaat. waarschijnlijk kun je daar niet zo maar even een stekker aan vast maken. dit zul je dus zelf moeten knutselen....

zeeuw102 (0), 17 jaar geleden

Hallo en goede morgen. Ik heb net het gele kabeltje, die van de Mutebox car's speakers kabel die met dat rode uiteinde uit de Mute 1 kabel van de Parrot Battery kabel gehaald. Mijn buurman zei, vanochtend tegen mij dat hij die daar in had gedaan. Ja, dat is niet de bedoeling, want nu doet de kilometerteller het weer. Dan hoef ik toch niets meer om te wisselen????.
Jou wil ik heel vriendelijk bedanken voor al je hulp. Er zijn toch nog hulpvaardige mensen. Een prettig weekend.

Rob

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

je hoeft hem niet per se om te wisselen. alleen geeft het display van de radio nu niet phone of message aan als je gebeld wordt.....en eigelijk hoort dit wel zo vind ik...


en natuurlijk ook een goed weekend toegewenst!

zeeuw102 (0), 17 jaar geleden

Je bedoelt de gele kabel op de onderste foto, die op de foto dus los hangt (die met de rode uiteinde. En als ik die op de nummer 5 (groen) doe, van de Car kit Paroot Battery kabel, die nu leeg is. Ik weer op mijn display kan zien of er een message of phone is. Dat is natuurlijk wel gaaf.
Maakt het nog uit. Of moet het echt op de stekker die mijn radio ingaat.

groet,
Rob

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

inderdaad moet de gele op de stekker die de radio ingaat....

zeeuw102 (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor alles en zodra ik weet wat tijd heb, haal ik de radio er weer uit en sluit de kabel aan. Dat moet lukken.
Nogmaals bedankt voor de support.

Rob

jospen (0), 17 jaar geleden

ZEEUW102

ff een late vraag mbt bovenstaande:

Heb in m`n Astra ook een Parrot Carkit ingebouwd, welke 2 van de 3 iso stekkertjes ondersteund.
Nu heb ik de derde nodig voor m`n display (die doet nu niets).
Jij schreef over het afzagen e.d.

Hoe heb je dit gedaan?
Een standaard iso blok voor Opel gekocht en dat blokje eraf gezaagd? Werkt ie dan nog wel?

zeeuw102 (0), 17 jaar geleden

Hallo,

De Astra radio heeft 2 stekkers. 1 van de 2 is groter. Die moet worden doorgezaagd omdat de helft wordt gebruikt voor de parrot en de andere helft anders niet meer in de radio terug geplaatst kan worden.
Hierboven staat alles beschreven. De gele draad mag alleen op nummer 5, zie 14 oktober. Dus 1 gedeelte van de grote stekker op de parrot en het andere gedeelte terug rechtstreeks op de radio. voor het overige gewoon alles volgen.

Groet,
Rob

jospen (0), 17 jaar geleden

thanx!

heb het gedaan en het werkt!

geweldig

zeeuw102 (0), 17 jaar geleden

your welcom.
Groet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.