Opel Zafira X16XEL: Piegeluid aandrijving

Bouwjaar: 1999

Indien tijdens het rijden licht afgeremd wordt op de motor klinkt er tussen 2200tpm en 2100 tpm een licht piepgeluid. Het geluid klinkt uit de omgeving van de versn.bak. Bij het optrekken klinkt het niet, vooral bij gas los/constant gasgeven (filerijden)komt het voor.Als de koppeling ingetrapt wordt is het ook niet te horen. Het geluid is (motor)toerenafhankelijk omdat het in 1e,2e en 3e versnelling voorkomt. misschien piept hij in 4 ook maar dan is het rijgeluid waarschijnlijk te hoog. Ook veranderd het niet bij sturen of remmen. De versnellingsbakolie heb ik bijgevuld (400ml.), verder is er geen defect te ontdekken, en ook onwaarschijnlijk gezien de km.stand (36.000km). Is dit misschien een meer voorkomend probleem????
Gr. Wouter

Fonszarelli

Geplaatst door Fonszarelli (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Kurvers (0), 19 jaar geleden

Hallo,

Ik ben in het bezit van een Zafira 1600 cc, bwj. 1999 (77.000 km) met benzine motor en heb hetzelfde probleem. Bij de 2200 tpm een jankend geluid. In de garantie periode heeft de garage de bak uit elkaar gehad en daar nieuwe lagers in gezet. Geen verbetering. Ze hebben een nieuwe spanrol gemonteerd m.b.t. de distributie riem. Geen verbetering. Ze kunnen het gewoonweg niet vinden. Heb jij de oplossing inmiddels gevonden?

Groetjes, Lo Kurvers

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.