Opel Astra: piepen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 dtl

ik heb sinds kort een opel astra 2.0 diesel van 1999,nu is het zo dat bij het starten en optrekken dat hij gaat piepen.Heeft het te maken met de v snaar of de distributie.en de ventilatie die blaast alleen nog maar op halve kracht,kan het zijn dat t een beetje verstopt is,vooral als het regent dan beslaan alle ruiten en het kost veel moeite om dit te verhelpen.Heb je enige idee hoe ik dit kan oplossen,alvast bedankt.

nenio

Geplaatst door nenio (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

als bij het regenen de ruiten beslaan zou ik eens naar het interieurfilter kijken, als je daar toch in de buurt bent kijk even naar de ventilator of dar het gepiep niet vandaan komt.

omega8258 (0), 17 jaar geleden

Het piepen kan van de v- snaar komen, mijn 2.0 diesel (astra G '99 ) heeft een dis-ketting.

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

een distrubutie riem of ketting piept nooit, wel de mutltiriem (v-snaar), maar dat zou niet het vocht verklaren en ook niet de langzame snelheid van de ventilator want die is electrisch, maar het kan ook goed dat het beide is, multiriem en interieurfilter.

bart1622 (0), 17 jaar geleden

Je hebt wel vaak dat er bij de astra g het weerstand van de kachel is doorgebrand, dan doet hij het slecht en dan heeft hij niet genoeg power om de ruiten vrij te maken,

Dat gepiep betreft, mijn persoonlijke ervaring was dat mijn aircopomp kapot was en wanneer je hem aanzette begon hij te piepen.

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

als de dynamo slecht is begint hij ook te piepen maar dan zou ook de stuurbekrachtiging af en toe moeten uitvallen, dat is het lastige van advies geven op afstand.

mark

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.