Opel Vectra: Plotseling hoog olie verbruik

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Mijn zoon heeft een opel vectra 18i en de boordcomputer gaf aan dat er olie bijgevuld moest worden , dit heeft hij toen gedaan maar vierdagen later gaf de boordcomputer weer het zelfde door. Na controle van het peilstok bleek ook inderdaad dat er weer wat olie bij moest. Door hier en daar wat te vragen over zijn auto probleem bij vrienden en kennissen kreeg hij het advies om een flesje met een of ander middeltje door zijn olie te gooien en dan zou het hoge olie verbruik wel over gaan. En verdomt het werkt ook nog echt. Maar als vader heb ik zo iets ,het zal wel een lapmiddel zijn dat volgens mij maar tijdelijk werkt Nu gaat hij over een tijdje met deze auto op vakantie met zijn twee kleintjes en ik vertrouw die auto niet.
Is mijn ongerustheid terecht of hoef ik me nergens zorgen over te maken ? Wie o wie geeft het verlossende antwoord ? Het middeltje wat hij bij zijn olie gooide daar weet hij de naam niet meer precies van maar het begon met WYCON of WYOS

Autoruud

Geplaatst door Autoruud (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Was het geen abcon of wynn's toevallig?.
Flesjes helpen in de regel niet om van je olieverbruik af te komen.
Het is vaak tijdelijk of lijkt maar zo.
Opel motoren zijn niet vies van een behoorlijk olie verbruik.
Het beste kun je het oliepeil op max zetten,dan gaan rijden en en wanner het oliepeil op minimum staat dat dan wegstrepen tegen het gereden aantal km.
Dan heb je een aardig beeld van het olie verbruik.
Als het meer dan een liter op 1000 km is dan is er verregaande slijtage van zuigerveren en/of cilinderwand.
Maar met olieverbruik kun je best met twee kleintjes op vakantie gaan,gewwon het peil in de gaten houden.
er zal voor de rest niks mee gebeuren.

Autoruud (0), 12 jaar geleden

Ik denk dat je gelijk heb . Wynn' s zal het zijn . Na enig speur werk op het web denk ik ook dat het waarschijnlijk wel de klepseals zijn die lekken.
Maar hoe kan dit plotseling komen ? En dit vloeibare goedje is toch ook maar een tijdelijke oplossing ? En wat het beeld van het olie verbruik betreft ,
in vier dagen rijd hij maximaal 300 kilometer en dan een verbruik van ongeveer een halve liter olie dat is volgens mij wel erg veel . Als dit door de klep afdichting weg lekt dan is dit wel erg veel toch ?

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Het lijkt me heel sterk dat dit door kapotte klepseals komt.
Is het plotseling opgetreden of is het geleidelijk gekomen?.
Dan is het een liter op 600 km,dat is absurd veel.
Dan is er duidelijk een probleem.
Ik dacht eigenlijk dat olieverbruik bij de 1.8 niet zo vaak voor kwam als bijv bij de 1.6 of 2.2
Ik lees trouwens dat het plotseling opgetreden is,of was er al sprake van behoorlijk olie verbruik?.

Autoruud (0), 12 jaar geleden

Er was volgens mij geen hoog olie verbruik De boordcomputer gaf dit plotseling aan, nou dat kan natuurlijk. Hij heeft er toen een half litertje bij gegooid maar na 4 dagen weer die boordcomputer , toen was de peilstok geloof ik helemaal droog en schoon. Nadat hij de olie weer bij gevuld had en later dat goedje erbij had gedaan leek het probleem opgelost .

Willem12089 (0) PRO, 12 jaar geleden

Wat ook kan, is dat er na LANG alleen stadsritten ineens een lange rit is gemaakt, dan zakt het peil ook sneller als normaal

willem

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Ja,maar dan zakt het niet zover dat de peilstok helemaal droog is.
Dan is er echt wel wat aan de hand.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.