Opel Vectra: tikkende motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 xe1

Hallo

Mijn Vectra heeft al een tijdje een tikkend geluid wat lijkt uit het gasklephuis of daar in de buurt vandaan te komen. Eerst dacht men hydraulische stoter maar dat is het niet, ook de distributieriemspanner is het ook niet.
Nu verteld men mij dat er type's zijn geweest die schijnbaar schotjes in het inlaatspruitstuk zouden hebben voor de luchtstroom en die zouden dit geluid ook kunnen veroorzaken.
Motor loopt verders normaal trekt als vanouds alleen een erg vervelend geluid, geluid neemt ook toe met toerental. Dynamolager is het ook niet het is duidelijk hoorbaar bij het gasklephuis.
Is dit probleem toevallig bij iemand bekend dan hoor ik dat graag.

vilano

Geplaatst door vilano (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

williamhabets (0), 12 jaar geleden

lager onderin de motor, bekent euvel bij de eco motoren bij 250000 km en bij slecht onderhoud al eerder

vilano (0), 12 jaar geleden

Hallo William

Welk lager bedoel jij want als het een drijfstang of krukaslager was had de motor het allang begeven trek er namelijk 2 tot 3 maal per week een paardentrailer mee. Je zegt dit alsof je het al meer mee hebt gemaakt. Ben bij lokale Opel dealer geweest en die kon het geluid niet plaatsen. Hed jij nog een link waar meer over dit onderwerp wordt gesproken. Mijn motor heeft inderdaad 225000k gedraaid en zelf altijd onderhoud gedaan volgens opel richtlijnen. Praten we hier over een zware reparatie?? Ik had meer reactie op dit onderwerp verwacht.

kleijn (0), 12 jaar geleden

wij willen als mede opel rijders best een antwoord geven
maar soms is het wel erg moeilijk om van een afstand een probleem
in te schatten als je niets hoort ziet of ruikt
zelfs de dealer kan het niet plaatsen zeg je
dus wordt het wel moeilijk
kan natuurlijk van alles zijn
misschien als je het op het vectra forum ook eens navraagt

http://gtssignum.forumup.org/index.php?m...

spurm (0), 12 jaar geleden

ik had ook een rare tik in de motor, bleek achteraf het spruitstukpakking te zijn, maakt ook een raar tikkend geluid... suc6

Willem12089 (0) PRO, 12 jaar geleden

> Kan inderdaad ook een uitlaatspruitstukpakking zijn, die klinkt ook als een Echte tik bij deze motoren.

> @ william habets: ik heb zat van deze motoren in onderhoud en in onderhoud gehad die dik over de 300.000km stonden, ik heb er nog nooit een gehad met uitgelopen lager, ik heb er ook nog nooit iemand over gehoord eigenlijk, en niet alle Ecotec motoren zijn gelijk he.

> Ecotec is maar een naampje die vanaf 1994 bij opel gevoerd word op alle motoren behalve de 8kleppers van toendertijd tot op alle motoren die nu nog nieuw geleverd worden.

> Rammelend inlaat: Schotjes in het inlaat: Deze heb ik nog niet meegemaakt bij de SmallBlock 16kleppers, echter de Bigblock 16kleppers hadden altijd een Klepje in het inlaat welke de stroom lengte van het inlaat kon verstellen, deze geven echter (bijna) nooit problemen.

> Rammelende inlaat: Dit komt voor bij de 1.6 Twinport motoren (Z16XEP) in de Astra-H / Vectra-C, hiervan liggen dan inderdaad de wervelklpjes los.


Willem

vilano (0), 12 jaar geleden

Hallo Willem

Lager leek mij ook uitgesloten, uitlaatspruitstukpakking lijkt mij vreemd omdat je het echt hoort bij het gasklephuis en geluid neemt toe mer toerental. Om beide spruitsukken er eventueel af te halen is geen punt ben redelijk handig al zal het nog een hele klus zijn.
Ik zal toch ergens moeten beginnen in ieder geval bedankt voor de tips. Ik laat altijd weten wat het is geweest als ik het gevonden heb.

Willem12089 (0) PRO, 12 jaar geleden

Geluiden zijn helaas lastig uit te leggen en hierdoor lastig een oplossing voor te vinden.

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.