Opel Corsa: Plotseling niet meer starten!

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.000cc 40kw

Vorige week een Corsa B gekocht voor onze dochter met zo'n 3 cilinder motortje.
Altijd perfect onderhouden dus we voorzagen zeker niet meteen een probleem.
Daarjuist telefoon dat ze even aan de kant op een parking was gaan staat om haar GSM op te nemen en ze had de motor stigelegd waarna hij niet meer wou starten?
Ik ben zelf mechanieker dus even tot daar gereden en hadden voor alle zekerheid de reserve sleutel meegenomen.
Batterij is maar één maand oud en de dochter is ook al een halve mechanieker dus die was zo verstandig geweest om maar enkele keren te proberen dus de motor ging prima rond toch duidelijk dat hij geen ontsteking of benzine kreeg dus veel meer dan gewoon rondgaan op de startmotor deed hij niet.
Ik heb even de minpool v/d batterij losgemaakt en een minnuutje gewacht in de hoop dat hij de fout zou wissen en daarna starte hij wel degelijk v/d eerste kik?
Goed nieuws maar heel vervelend dat we natuurlijk niet weten wat het was en wanneer hij dat nog eens gaat doen dus even aan de specialisten hier de vraag of jullie kunnen zeggen wat ik even moet nakijken.

ovi

Geplaatst door ovi (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

moeilijk te zeggen een veel voorkomend probleem is de krukas sensor, dan zou je als hij niet aanslaat moeten kijken of hij vonk krijgt, en of de injectors worden aangestuurd

ovi (0), 10 jaar geleden

Heb de dochter een sleuteltje van 10 meegegeven zodat ze moest ze zelf even de batterijklem kan losmaken maar dat is natuurlijk geen oplossing!
Zeer vervelende pannes en altijd moeilijk te vinden daarom hoop ik dat er hier iemand hetzelfde heeft voorgehad en misschien kan zeggen wat het was.
Ondertussen zijn ze er terug mee weg om te gaan winkelen en ze hebben daarjuist nog even getelefoneerd dat ze nu al in 3 winkels geweest zijn en hij iedere keer probleemloos start dus dat word bang afwachten wanneer hij het nog eens doet verdorie!
Zal zeker eens kijken of de krukas sensor er nog wat deftig uitziet en dat de aansluiting oke is!

Nog een vraagje Jan. Is de foutcode door de batterij af te koppelen nu gewist of kunnen ze dat in een garage nog uitlezen?

ovi (0), 10 jaar geleden

Het is terug van dat!!!!
Ben even tot daar gereden en ze had reeds geprobeerd met de batterij af te koppelen en minuutje te wachten en terug te proberen maar starte niet?
Had de eerste keer even aan de fiche v/d bougiekoppen getrokken en geduwd en de andere fiche's waar ik vanboven aan kan en heb dit nu weer gedaan waarna hij weer probleemloos starte en reed?
Zal nu even die fiche's losmaken en wat contactcleaner op spuiten en dan maar weer even afwachten of hij het nog (niet) doet.

ovi (0), 8 jaar geleden

Ha, melding gekregen dat ik nog ergens vergeten was de oplossing te plaatsen en eindelijk gevonden!
Vergeten oplossing te plaatsen zie ik wat ik zelf ook heel storend vindt dus zeker niet bewust gedaan!
Het was wel degelijk de krukas sensor Jan.
Een paar maanden daarachter begon hij schokkend te rijden en dat bleek dan weer de luchtmassameter te zijn maar daar heb ik toen ook een topic voor geopend en ben hier toen zoals steeds ook weer goed geholpen en heb daar wel de oplossing geplaatst zie ik dus dat is inorde.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.