Opel Omega: Polyvriem

Bouwjaar: 1995

Hoi,

Effe een vraagje over de Poly V riem.

Gegevens Auto, omega 2,5 L 6 Cyl diesel, Km stand 290.000.

Voor Bij de riem rammeld er wat. Ik denk aan een lager wan een rol.. Maar welke? De spanrol? deze heb ik 10.000 km geleden nog beken en goed bevonden, dit i.v.m. het vernieuwen van de dinamo.

Wie weet wat er verdacht is zodat ik gericht kan zoeken.......

Groetjes Marcel

marcel7011

Geplaatst door marcel7011 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

alles wat meedraaid is helaas verdacht....riem demonteren en alle draiende delen goed controleren op lawaai en speling is de enigste optie helaas.

marcel7011 (0), 19 jaar geleden

Heb alles bekeken. De verdachte is de demper die de riem onder spanning brengt/houd. Hier zit erg veel speling op de boutgaten. Heb een nieuwe besteld, weer duur, namelijk 81 euries incl. BTW. Op de rest van de wielen waarover de riem loopt zat geen noemenswaardige speling. Als ik hem gemonteerd heb zal ik het resultaat verklappen..

groetjes Marcel

marcel7011 (0), 19 jaar geleden

Heb de demper vervangen, en het gerammel is opgelost. Moet wel even kwijt dat de constructie van de demper, met name de boutgaten in het rubber erg "gammel"is. Ik denk dat e.e.a. zo ontworpen is, zodat een garage wat omzet heeft....

groetjes Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.