Opel Omega: Stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 1995

Hoi,

Effe een vraagje over de stuurbekrachtiging van mijn omega 2,5 Liter 6 Cyl diesel. Bij koude motor, als de olie van de stuurbekrachtiging nog dik is, en de motor stationair iets hoger loopt, is het stuurwiel makkelijk te bewegen als de auto stil staat.
Als de auto even gelopen heeft, en het stationair toerental wat lager is, is het niet meer mogelijk het stuur bij stilstand te draaien, alleen als je er wat gas bij geeft. Is het mogelijk om via de computer de hoeveelheid stuurbekrachtiging bij te regelen??

marcel7011

Geplaatst door marcel7011 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

waarschijnlijk oliepeil stuurbekrachtiging te laag.


ceesie1583 (0) PRO, 19 jaar geleden

Is er geen zekering stuk heb ik ook gehad.
groetjes ceesie

marcel7011 (0), 19 jaar geleden

Hoi,

Oliepeil is helaas niet te laag, daar heb ik natuurlijk als eerste naar gekeken. Was het maar zo eenvoudig........... Dan die zekering... Als het een zekering is zou de bekrachtiging het volgens mij ook niet doen als e.e.a. koud is. De auto heeft 290.000 km gereden. Zelf denk ik aan een niet goed meer functionerende pomp.... of niet de juiste olie erin.. Maar ik hoopte erop dat via de computer e.e.a. iets bij te stellen was..
Gaarne reactie..

groetjes Marcel.

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

via de computer is niets bij te stellen helaas.

basje (0) PRO, 19 jaar geleden

klopt het is inderdaad de pomp al vaker bij de hand gehad. ze schijnen defect te gaan door vervuiling(misschien uit elkaar halen en schoon maken,zelf nog nooit geprobeerd) basje

basje (0) PRO, 19 jaar geleden

en is het opgelost??? basje

marcel7011 (0), 19 jaar geleden

Nee, nog niet opgelost. Ik moet zeggen dat me de energie en zin ontbreekt om e.e.a. te demonteren. We kiezen ervoor om maar hard aan het stuur te trekken bij stilstand, of om te proberen om iets gas erbij te geven. Als het erger wordt, dan zal ik wel moeten. Maar de auto heeft reeds 100.000 km erbij gereden, en het wordt niet slechter dus...... mee leren leven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.