Opel Vectra: probleem ruitenwissers

Bouwjaar: 1994

Weet iemand wat er aan de hand is als mijn ruitenwissers niet meer in de ruststand stoppen, maar wel wanneer ze recht omhoog staan?
Het lijkt mij dat het ruitenwisserrelais een probleem heeft. Aan de andere kant: Hij functioneert verder goed (ook de interval) alleen de ruststand is verplaatst.
Iemand een idee waar dit zit? Zal een nieuwe ruitenwisser relais helpen, of zit het ergens anders? Zo ja, wat kost z'n relais?

SuperLex

Geplaatst door SuperLex (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

cdk (0), 18 jaar geleden

Dag ALex,

Ik heb vorige maand het hele mechanisme vervangen en blijkt dat het stangenstelsel een vaste positie heeft als de el. motor in stoppositie staat.
Dit wordt aangegeven door de 2 naar elkaar gerichte pijlen waartussen de hefboom van het mechaniek moet worden vastgezet op de el. motor. Misschien zit bij jouw alleen de moer op de el. motor-as los.
Het beste is het geheel uit te bouwen. Ruitenwissers eraf, plastic afscherming los maken, stekker los maken, 3 schroeven van ruitenwisser-mechanisme los maken

Succes,
Cor de Koning.

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

massadraad aan ruitenwissermotor controleren, die gingen nog wel eens kapot!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.