Opel Astra: Problemen astra station 2007

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 tdci

Sinds een dag of 4 start mijn Opel astra slecht. De startmotor draait langzaam rond maar toch slaat de motor uiteindelijke aan. (slechte accu zou je zeggen? vooral door de temp daling)

Maar vandaar viel tijdens het rijden eerst de radio helemaal uit, waarna op het dashboard een aantal lampjes gingen branden, hierna viel het hele dashboard. incl koplampen uit. Waarna ook de stuurbekrachtiging uitviel en ik dus rechtdoor de rotonde op ging. De motor bleef echter wel lopen.

Na de auto opnieuw gestart te hebben en hij even gelopen had was alles weer normaal. Alleen bleef het "motor" lampje branden.

Kan bovenstaand gebeuren door alleen een kapotte accu, in princiepe zou de dynamo dit toch moeten trekken? Ga straks eens de accuspanning meten en kijken of hij bijlaad.

Tevens heeft hij pas een grote beurt gehad bij de Opel dealer. Toen ik zelf het oliepeil controleerde bleek er te veel olie in te zitten. Volgens mij zeker een halve liter (1cm boven het max. peil op de olie stok)

Volgens hun is dit normaal bij deze astra`s dat ze er teveel olie in doen. Om olie verbruik tegen te gaan. Klopt dit?

groet Jeroen

Rsmk2

Geplaatst door Rsmk2 (55) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Jeroen

Als hij wat olie verbruikt oke,maar om dan gelijk de de inhoud te verhogen zodat je niet eens per maand,maar per 2 maanden hoeft bij te vullen is natuurlijk de grootste onzin..Heeft je dat toevallig een stagair verteld ?

Er staat niet voor niks een min en max op..hier moet hij tussen blijven staan,ietsje over de max kan geen kwaad maar geen liter extra erin gooien!

Als je accu leeg zou zijn of kapot op het moment dat alles uit begint te vallen zou je hem ook niet meer kunnen starten als je de sleutel omdraait.

Of het motormanagment lampje ook iets met dat probleem te maken heeft weet ik zo even niet,uitlezen kan wellicht een uitkomst bieden.

Het langzaam draaien van de startmotor kan meerdere oorzaken hebben,denk aan een slechte accu,slechte startmotor,slecht contact in de bedrading ervan.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.