Opel Vectra: Problemen met koeling

Bouwjaar: 2000

Begin dit jaar Vectra station 2.0 DTI gekocht. Op vakantie in Frankrijk stond temperatuur continu op 100 graden. Zodra de auto het wat zwaarder kreeg kwam de temperatuur continu in het rood te staan. In Frankrijk zijn de sonde en de thermostaat vervangen echter zonder verbeterd resultaat. Zelfs bij 14 gr en regen in een drukke stad raakte de auto oververhit. We hadden geen caravan of aanhangwagen. In september is de auto naar de opel garage gegaan maar zij konden niets vinden. Radiator is met een speciaal goedje schoon gemaakt. Hoewel de auto bij de huidige temperaturen geen problemen heeft, geeft dit mij weinig vertrouwen om aankomende zomer weer met de auto op vakantie te gaan.
Zijn er mensen die vaker van dit probleem gehoord hebben en zo ja weten zij een oplossing hiervoor?

Al vast bedankt voor eventuele reacties.

stawit

Geplaatst door stawit (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

tijne (0), 18 jaar geleden

als de motor zo warm is draait de koel ven dan ook? als je de arco uit heb staan?

gr tijne

stawit (0), 18 jaar geleden

Ja de ven draait dan ook. Ook als de airco uit staat. De airco/climatcontrol durfde ik tijdens de vakantie niet meer aan te zetten. Als ik deze aan deed dan liep de temperatuur direct op. De garage heeft er een proefrit meegemaakt en de auto heeft een paar uur stationair staan draaien. Het probleem trad toen niet op. Er zat wel een afwijking van 3 graden in wat de meter aangaf en wat er werkelijk gemeten werd.Ook de zekeringen zijn gecontroleerd.
gr. Gert-Wim

tijne (0), 18 jaar geleden

aha oke

nou ik ken dit type motor absolut neit maar de volgende dingen zijn waar ik aan denk:

lucht in het koelsysteem
verstopte radiateur
niet goed werkende of verkeerde thermostaat
opf heeft de auto ooit in elkaar gezeten en door de een of andere buunhaas gerepareert en heeft een te kleine radiateur geplaats.
want als de motor netjes op themparatuur is kan je dan de koelslangen naar de radiatuur nog in knijpen of zijn deze kei hard?

gr tijne

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.