Opel Senator: problemen met koltec lpg instalatie op c30se

Bouwjaar: 1992, Brandstof: LPG, Motorcode: c30se

hallo

ik heb vandaag bij de auto van mijn broer een koltec gasinstallatie ingebouwd,de auto loopt nu op gas maar ik heb het idee dat hij niet op alle cillinders loopt.het was een gebruikte installatie die goed gelopen zou hebben,de gasverdamper en de gas verdeler hebben we ook al eens gewisseld met onderdelen die ik nog had liggen ,maar hij blijft beroerd lopen.weet mischien iemand of de gasinjectors ook kunnen verslijten ( zit volgens mij weinig aan wat kapot kan gaan ) ik kan de gasinjectors in ieder geval doorblazen dus verstopt zijn ze niet. storing zit er ook niet in, ik krijg alleen code 12 als ik de lpg installatie uitlees (geen toerentalsignaal ,maar is vrij logisch bij stilstaande motor) mischien heeft nog iemand een tip

jo1

Geplaatst door jo1 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Senator? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

jo1 (0), 13 jaar geleden

zo de verdeler is ook schoongemaakt maar geen verbetering, weet mischien iemand een koltec specialist in het zuiden van het land?

Hans4040 (190) PRO, 13 jaar geleden

in het zuiden? Nee, wel in Brabant...

Hans4040 (190) PRO, 13 jaar geleden

Heb je de verdamper al afgesteld?

jo1 (0), 13 jaar geleden

verdamper zit er ook al een andere op,maar resultaat blijft het zelfde.overigens brabant is nog wel te doen

Hans4040 (190) PRO, 13 jaar geleden

Kijk eens op www.verdampere.nl

jo1 (0), 13 jaar geleden

zo,gisteren de knoop doorgehakt en naar ppo systems in wezep gereden.daar was het probleem snel gevonden . de draad voor het lambdasignaal niet juist aangesloten,dit verandert en ziedaar de auto loopt als een zonnetje. dus ppo systems is een echte aanrader ,snelle service en goedkoop.het was voor mij alleen een stukje rijden maar dat was het waard

alfons262 (0) PRO, 13 jaar geleden

dat is mooi,is de wagen ook opnieuw gekeurd?Ik neem aan dat er voor die tijd geen gas ingezeten heeft?

wil12012 (0), 13 jaar geleden

Bij mijn weten mag je zelf geen LPG installatie inbouwen en deze dan ter keuring aan te bieden aan het RDW zoals het vroeger wel kon.
Zoals mij verteld is kun je niet eens terecht bij het RDW voor een LPG keuring, alles verloopt via een door het RDW aangesloten inbouw garage.

jo1 (0), 13 jaar geleden

de auto had vantevoren ook een lpg installatie maar dit was een venturiinstallatie waarbij nogal eens backfires willen optreden , deze installatie heb ik overigens vorigjaar zelf ingebouwd ( en nog 3 andere voertuigen) en laten keuren bij rdw,geen probleem dus . alleen g3 installaties moeten door een erkende installateur ingebouwd worden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Senator of stel zelf een nieuwe vraag.