Opel Astra: problemen vermogen

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7

Hallo,

Ik heb reeds een tijd een probleem met de wagen.
Bij het opstarten pruttelt hij soms tegen en begint te stinken. Ik heb geen vermogen en kan met moeite rijden. het stinkt ook enorm.
Het voelt meer aan als hij elk moment kan stilvallen.

Als ik hem eventjes niet start en na 5 minuten opnieuw probeer is het meestal opgelost. het lampje van de motor brandt wel, maar na 2 dagen is dat meestal uit. Het rare is dat ik dat niet altijd heb. Meestal heb ik kort na elkaar een paar keer dat probleem , en daarna een tijd niet meer.

Ik heb hiervoor naar de garage geweest en hem laten uitlezen, en het zou een bougie zijn dat niet werkt. Ze hadden deze echter niet op voorraad en kan volgende dinsdag hiervoor langsgaan.

Nu had ik gisteren ineens een probleem na ongeveer 20 km rijden op autostrade. Toen ik de afrit nam, voelde ik dat ik geen vermogen meer had. Hij kon met moeite over de 2000 toeren gaan.

Vanmorgen had ik het opnieuw. Hij kon met moeite over de 2000 toeren gaan, maar na 5 minuten was mijn vermogen terug. en werkt alles terug goed. Ik krijg hier ook geen foutmelding van.

Ik betwijfel dat dit aan mijn bougies kan liggen.

Kan er me hier iemand bij helpen, wat het probleem is.

Het klote is wel dat de wagen nu juist een jaar uit garantie is, ik heb nie veel zin om daar veel voor te betalen. als dit echt een groot probleem aan de motor is of aan de turbo, kan ik dit nog verhalen op opel, daar dit toch niet zou kunnen bij een bijna nieuwe wagen.

Nog een extra toevoeging. Mijn onderhoud wordt altijd tijdig gedaan, maar de garage vindt het niet om mijn onderhoud te resetten. (is geen opel garage) Hierdoor krijg ik al een lange tijd een melding dat mijn onderhoud over tijd is.
Kan het zijn dat de wagen in veiligheid hierdoor komt en daardoor geen vermogen krijgt?

dragonsnest

Geplaatst door dragonsnest (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

Tegenwoordig worden de gloeibougies ook gebruikt tijdens het regenereren van het roetfilter.
Het is dus mogelijk dat je onderweg met een warme motor een foutmelding op een gloeibougie krijgt en dat daardoor het vermogen wordt beperkt.

dragonsnest (0), 9 jaar geleden

[quote=oldford]Tegenwoordig worden de gloeibougies ook gebruikt tijdens het regenereren van het roetfilter.
Het is dus mogelijk dat je onderweg met een warme motor een foutmelding op een gloeibougie krijgt en dat daardoor het vermogen wordt beperkt.[/quote]
Ok dank voor uw antwoord. Das duidelijk. Dus in afwachting van de nieuwe bougie, best goed in toeren gaan,zodanig dat de roetfilter altijd goed is doorgeblazen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.