Opel Astra H: raar geluid onderaan motor

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1686

sinds een paar dagen heb ik zo een ratelend geluid onderaan de wagen waargenomen , en dit geluid is meest voorkomend bij het optrekken van de motor en bij het schakelen .dacht eerst een gat in de uitlaat ofzo ( omdat het zo op een geluid lijkt ) maar dit is het niet. als ik geleidelijk de gas opvoer is het zo niet hoorbaar maar als ik een beetje te rap de gas intrap is het goed waar te nemen & als ik korte invallen doe van de gas zo eens snel in trappen is er zo een korte tik te horen als mijn voet op de koppelingspedaal plaats beweegt de koppelingspedaal samen met de tik , begin te denken aan een koppelingspedaal of versnellingsbak probleem ( hopelijk niet ) . als de auto in zijn neutraal staat en geef gas geeft hij dit lawaai niet juist maar als de auto aan het rijden is . zijn er eventueel leden die dit ook al mee gemaakt hebben of al zo een fenomeen gehoord hebben aub ,
alvast dank ,
grtj Pat

patje1967

Geplaatst door patje1967 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

patje1967 (0), 7 jaar geleden

beste leden ,
echt niemand dat ook al tegen gekomen heeft

kaleido 1 (1755) PRO, 7 jaar geleden

Wat heb je zelf al gecontroleerd ?
Motorsteunen , uitlaat bevestiging ? van achter de computer is dit vrij lastig zo op te lossen , zelf op onderzoek uit gaan .

patje1967 (0), 7 jaar geleden

ja heb ik al allemaal gecontroleerd het geluid komt vanuit de motor of versnellingsbak volgens dat ik kan horen .

patje1967 (0), 7 jaar geleden

na vele nazichten te gedaan te hebben naar het geluid zal het waarschijnlijk het dubbelmassavliegwiel zijn dat stuk of speling heeft maar nu is mijn vraag kan er me soms iemand helpen aan een link ( you tube eventueel ) of uitleg hoe ik zou moet tewerk gaan om dit te herstellen heb al op you tube gekeken maar vind eigenlijk zo direct niks

alvast dank

patje1967 (0), 7 jaar geleden

het was dus uiteindelijk het dubbelmassa vliegwiel dat stuk was , na een zoektocht op youtube heb ik de juiste werkwijze gevonden om dit te vervangen dit dus gedaan en probleem opgelost , is wel een hele klus is niet op 123 gedaan .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.