Opel Combo: radio

Bouwjaar: 1999

Ik wil een radiotje zetten in mijn Opel Combo. Deze was dafect, en een originele met CD is mij te duur. Nu heb ik er 1 ingezet, maar loop tegen 2 problemen aan. Uiteraard werkt het remote display niet, maar wordt bij aanzetten wel helemaal zwart. Is er geen draadje wat ik door kan knippen, zodat ik tijdens radio-gebruik gewoon de tijd op het display houd?
Tweede probleem is, dat na het afzetten van het contact de radio geen spanning meer heeft. Nu gebruik ik de radio weinig zonder contact, maar kennelijk zit er in de iso-connector geen spanningsdraad buiten het contact om, want bij inschakeling zijn alle presets uit het geheugen. Wie weet er welke draad in de connector daarvoor bestemd is? Of kan het ook anders,
liefst buiten het contact om? Bij mijn Citroën kan ik een zekering omsteken, zodat de radio ook werkt zonder eest het contact aan te hoeven zetten. Kan dat bij mijn Opeltje ook? Jullie merken aan mijn vragen dat ik geen boekje heb.
Is er trouwens een website waar ik het handboek kan downloaden?

Dank en groet,

Ray.

ipcom

Geplaatst door ipcom (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

wageral (0), 18 jaar geleden

Ray, je moet op de ISO-stekker de constante en geschakelde plus verwisselen.
Kijk voor het schema op de site van Opeltje:
http://members.home.nl/opeltje/
Klik op "zelf doen" en vervolgens op "radiostekker bezetting".

Op ervoor te zorgen dat je display het goed doet moet je even langs de dealer. Die programmeert het even voor je om. Is zo gebeurt en meestal gratis, of tegen een kleine vergoeding.
Ga geen kabeltjes doorknippen, want dan doet ook je antenneversterker het niet meer.
Groet,
Ger

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

is het een combo b of combo c?

staat op het kentekenbewijs..

ipcom (0), 18 jaar geleden

Het is een Combo Van X1.7D van 22-02-1999. Ik zie niets wat op b of c moet lijken.

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

dan is het een combo b...dan kun je gewoon het draadje doorknippen....want deze auto heeft nog geen antenne versterker.... op de radio stekker kleur grijs/rood meen ik....
in ieder geval op pin 7. zoals op de site van opeltje is afgebeeld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.