Opel Combo: startmotor?

Bouwjaar: 1996

hallo,

De laatste tijd wil mijn combo diesel (140.000 km) soms moeilijk starten. de startmotor draait soms moeizaam rond, alsof de accu bijna leeg is. Ik dacht dus ook dat dat het was. Maar toen ik gisteren wilde starten draaide de startmotor nog een half rondje, en daarna helemaal niks meer. Na een klap van de wegenwacht op de startmotor deed ie ook nog een half rondje, en toen was het helemaal over.
Denken jullie dat het de startmotor is? ik heb hier ergens gelezen dat de koolborstels versleten kunnen zijn. Of zou ik beter een nieuwe (ruil)startmotor kunnen nemen.
Kan ik deze bij Brezan ofzo kopen, of zijn er speciale bedrijven voor (regio den bosch/boxtel)
Misschien kan iemand een montagehandleiding posten?

accu is trouwens goed

alvast bedankt,
groeten fritske

fritske

Geplaatst door fritske (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Mistral (0), 18 jaar geleden

Wat was de conclusie van de wegenwacht? De startmotor doet het of niet. Er is bijna geen tussenweg. Een ruilstartmotor (nagekeken met nieuwe koolborstels en startrelais) of eentje van de sloop(met 3mnd garantie) is een goed alternatief.

rottierood10480 (0), 18 jaar geleden

Een startmotor heeft wel eens een klapje nodig in de staat zoals hierboven beschreven staat.Het betekent wel het einde van hem.Maar voordat hij er helemaal mee nokt zou hij wel eens een klapje kunnen gebruiken.Als dit aan de orde is kan je beter een andere kopen.een ruilmotor of een gereviseerde.

fritske (0), 18 jaar geleden

conclusie van wegenwacht was ook startmotor, hij heeft een klapje gehad, maar heeft niet geholpen. Ik heb het weekend geen tijd gehad, maar ga morgen even kijken of ik bij de startmotor kan. als dat lukt haal ik een andere op de sloop, en zet ik die er op. Geen idee of ik er makkelijk bij kan. Iemand nog tips hiervoor?
groeten fritske

fritske (0), 18 jaar geleden

ik heb vanmorgen de startmotor vervangen. Het was even friemelen om overal bij te kunnen. Heb er een uurtje werk mee gehad.
er zit een gereviseerde startmotor in. 165 euro, en mijn oude startmotor "ingeruild"

bedankt voor de reacties

rottierood10480 (0), 18 jaar geleden

En nu is hij goed?

fritske (0), 18 jaar geleden

ja, hij is weer zoals het hoort.

rottieroodmax (0), 18 jaar geleden

Ah,ben blij voor je!!!Er is niets erger dan dat!Proficiat,Fritske.
gr Marcel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.