Opel Agila: Radio houdt ermee op als ik stilsta. relatie met snelheidspuls ?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Onlangs een fijne Agila gekocht. Daarin zat nog de originele dubbelDIN Opelradio. Met cassettespeler. Radio eruit, verloopstukje voor dashboard naar 1xDIN met een vakje erin om mijn oude Philips radio erin te zetten.

Uit de Opel komen 3 standaard DIN-stekkers en aan de Philips zitten de standaard 2 DIN Stekkers. Alles werkt goed, zolang ik rij. Als de snelheid laag is (zowel bij optrekken als bij afremmen), zeg maar minder dan 5 a 10 km/h is er van stilstaan=geen geluid (de radio staat wel aan, lichtjes branden RDS-info etc), naar langzaam rijden='brokkelig' geluid. Boven die 5 a 10 km/h werkt alles picobello.

Grasduinen op internet levert niet veel op. Ergens vond ik de suggestie om een kabel (de blauwe) rechtstsreeks aan de massa te verbinden. Dat werkte niet.

Wie o wie weet wat hier aan de hand is. Is er een relatie met de snelheidspuls? Vergelijkbaar met DVD-spelers die het niet doen als je rijdt, maar dan omgekeerd.?

Dank voor jullie suggesties!

Agilaatje

Geplaatst door Agilaatje , lid sinds 13 jaar geleden

1 Reactie

Agilaatje, 13 jaar geleden

Opgelost: wat lekstroom in de telefoon-mute draad. Doorknippen daarvan was de oplossing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Agila of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!