Opel Vectra: radio staat op safe

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2000

Zou iemand me uit de brand kunnen met het volgende?

De accupool van een Opel Vectra met de standaard autoradio, een Delco CDR500, is los geweest i.v.m. een garage bezoek. Nu vraagt de autoradio om een code. Die code heb ik inmiddels gevonden. Helaas zit er geen boekje bij de autoradio met instructies, maar na een speurtocht op internet kwam ik instructies tegen hoe de code in te voeren.
Volgens de instructies zou de 'AS' toets ingedrukt moeten worden en dan wordt na enkele seconden op het display een invoerveld getoond waar je de code met behulp van de toetsen 1 t/m 4 kunt invoeren.
Helaas werkt dit niet en komt die invoer mogelijkheid niet na van alles geprobeerd te hebben.

Weet iemand misschien hoe dit dan wél moet bij dit type autoradio? Er zal ongetwijfeld iemand zijn die nog ergens een boekje van dit type radio heeft liggen en ons uit de brand kan helpen met de te volgen handelingen?

deze handelingen heb ik al uitgevoerd maar het blijft hetzelfde zie hieronder

1. Druk de [AS] toets in. (de radio staat uit!)
2. Houd de toets ingedrukt.
3. Zet de radio aan.
4. Er komt SAFE op het display te staan. (zit op je dashboard )
5. SAFE wordt gevolgd door 10 ----
6. Je code is bijvoorbeeld 1 2 4 4
7. Druk één maal op toets met nummer 1
8. Druk twee maal op toets met nummer 2
9. Druk drie maal op toets met nummer 3
10. Druk vier maal op de toets met nummer 4

als ik nu de radio aanzet en hou de AS toets ingedrukt komt erop 7 SAFE en dit blijft zo
weet er iemand eventueel een oplossing alvast bedankt
groetjes
patrick

patje1967

Geplaatst door patje1967 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

19 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

hoevaak heb jij dit geprobeerd,elke keer als jij de foute code intoetst moet je eerst 20 sec ,wachten dan weer 20 sec, dan 10 min.en steeds langer als je op 9 keer fout gaat moet je 640 min. wachten na de 10 keer fout wordt de radio geblokkeerd en moet je naar de dealer om te deblokkeren ,het kan goed zijn dat dat bij 7 al is.

dockedmarc1 (0), 14 jaar geleden

contact aanlaten staan, wat robby al zegt je moet steeds langer wachten.
er moet vanzelf weer ---- verschijnen op de display.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

ik heb even het boekje erbij gepakt,kontakt aanzetten,radio met bedieningsknop uitzetten as knop indrukken en ingedrukt houden radio aanzetten en as knop ingedrukt houden totdat er een bevestigingstoon komt dan zie je code en na 3 sec verschijnt het aantal nog te proberen pogingen dan code invoeren met de knoppen 1234 enz.dan als je de juiste code hebt bevestigen met de as knop in te drukken en dat moet goed zijn.

patje1967 (0), 14 jaar geleden

alvast bedankt voor de snelle en spontane reactie's maar dat spel blijft op 7 SAFE , ik vrees dat het een werk wordt voor de daeler of zou het eventueel eens helpen dat ik er de stroom nog eens volledig afhaal dus de accu loskoppelen
grtj
pat

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

ik wist dat ik het ergens opgeschreven had want ik heb dat ook ooit gehad,je laat hem op 7 safe staan 15 min. wachten radio wel aanlaten kontakt hoeft niet aan als de radio maar aan blijft dan geeft ie zich weer na 15 min. ongeveer weer vrij en kun je de code opnieuw invoeren en bevestigen met de as toets weer in te drukken dan hoor je een acceptatietoon en is alles oké,je kunt ook de radio deblokkeren dan is de code niet meer nodig als je de accu hebt losgehad maar dat is een ander foefje.

patje1967 (0), 14 jaar geleden

ga ik eens uitproberen laat zeker iets weten , nogmaals dank voor de tip
ps : wat is eventueel dat foefje ???
grtj
pat

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

dat moet je ook via de radio doen ,ik heb het geweten maar weet het niet meer,ik heb hier het boekje voor m.n neus maar snap er geen reet van ik zal precies schrijven wat er staat.Wenn Sie keine codierung des radios wünchen,können sie den diebstalschutz durch decodieren aufheben.
gehen sie vor ,wie unter elektronische sperre aufheben beschrieben,.(dat is dus hetgene wat we beschreven hebben over de code invoeren) die stummschaltung wird aufgehoben ,das radio is jetzt bei spannungsunterbrechung nicht mehr diebstalgeschützt.
ik denk dat ze bedoelen met stumschaltung ,kontakt uit met sleutel eruit.ik heb het ooit gedaan maar weet het niet meer.

kleijn (0), 14 jaar geleden

wat je dus schrijft dat als je de code deblokkeert is de diefstal beveiliging er af
dus kun je hem er uit halen en weer terug zetten zonder code

en met stum schaltung word bedoelt dat die het gewoon niet doet

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

dat snap ik niet,als ik de radio deblokkeer zoals beschreven en haal de spanning eraf door of de accuklem los te gooien of de radio eruit te pakken moet ik weer de code invoeren anders doet ie het niet,ik weet dat op een of andere manier het mogelijk is om de code te deactieveren zodat je hem ook in een andere auto (bijv,) kunt zetten zonder code te gebruiken,alleen ik weet het niet meer.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

in het engels staat er,,proceed as described in neutralising elektronic lock,,(dat is dus hetgene wat er staat bij code invoeren) Mute is cancelled,now the radio is no longer protected against theft when power supply is interrupted.maar als ik hem eruit pak en terugzet moet ik toch weer de code invoeren.(dacht ik tenminste weet het niet meer zeker)

kleijn (0), 14 jaar geleden

neem gewoon eeen hollands boekje
als je de code deblokkeert hoef je geen code meer te gebruiken
als je de radio er uir haalt en weer terug plaatst
zo genoeg engels en duitse les

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

toch klopt er iets niet,de radio is gewoon gangbaar dus gedeblokkeerd,nu haal ik de accu los en weer vast moet ik toch wel degelijk de code invoeren,heb ik meerdere keren gehad en de topic starter heeft het nu zelf ook meegemaakt.of je nu de radio eruit pakt of accuklem los het gaat erover dat de spanning eraf is geweest,of het moet zo zijn al doet je radio het en je voert dan de code in en dan accuklem los dat het dan wel opgaat,maar ja dat maakt natuurlijk geen reet uit,je moet dan toch de code vooraf of nadien invoeren.maar goed gewoon zorgen dat je de code bijdehand hebt en de procedure volgen komt hij weer goed.

patje1967 (0), 14 jaar geleden

beste mensen heb de radio even op 7 SAFE laten staan gedurende een 30 tal minuten resultaat hetzelfde , heb er de stroom afgehaals zeker 2 uren zonder stroom geweest de radio ( de accupool ) weer aangesloten en dat rotding blijft maar op 7 SAFE staan he
om horens van te krijgen met al hun snufjes van tegewoordig grrrrrr
zal voor de dealer worden
hou jullie op de hoogte
grtj pat

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

toch vreemd heb hetzelfde gehad toen dealer gebeld en zei op 7 safe laten staan 15 min. wachten geeft ie zich weer vrij

kleijn (0), 14 jaar geleden

geef het op laat de dealer hem maar opsturen als die er niet uitkomt
mvg willem2

patje1967 (0), 14 jaar geleden

geloof het nu of niet maar heb de radio nu nog eens laten staan op 7 SAFE zo een half uurtje en inderdaad er kwamen weer streepjes op voor de code in te voeren dacht yes gevonden maar tegen mijnen tap voerde de code in wachte een beetje dacht er zal nu mischien eens wat geluid uit komen maar niks he dan maar bevestigd met op de knop AS te drukken eerst een kort duwtje gebeurde niks dan maar eens wat langer geduwd wat krijg ik nu weer ja ja 6 SAFE , of zou ik na de korte duw de radio moeten uit zetten en weer aanzetten mischien ???????
dat is geen radio maar een tijdbom geloof ik .
grtj pat

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

nu staat hij op 6 safe,geld dezelfde procedure weer wachten op 6 safe laten staan,maaarr als je nu die streepjes ziet meteen de code invoeren ben je klaar(dus meteen als je de code hebt ingevoerd) direct op de as toets drukken en vasthouden totdat je een toon hoort,dan is hij klaar

patje1967 (0), 14 jaar geleden

beste leden , het heuvel is eindelijk opgelost in de boorddocumenten stak namelijk een kaart met audiopas bovenaan en onderaan keycode en ja het was natuurlijk de verkeerde code , de juiste code staat namelijk op een document dat bij uw carpas zit en er staat in het vetgedrukt uw chasisnummer op bovenaan ( denk ik ) en onderaan staat er nog wat gegevens op en daartussen staat er RADIO/CODE en daarnaast het type radio / & de code .
dus met deze moet ik jullie bedanken voor de tips en de werkwijze Robby klopt dus wel degelijk en werkt dus maar je moet natuurlijk de goeie code hebben hé
groetjes
patrick

kleijn (0), 14 jaar geleden

nou gelukkig maar .
de volgende keer toch eerst maar eens goed leren waar je code staat dat lijkt,me een stuk makkelijker
we gingen er wel van uit dat je dat goed had staat er toch duidelijk in.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.