Opel Astra: Ramen elck maken

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Wil graag weten of ik mijn ramen elc kan maken.
Dus de vraag is dan ook, heeft de astra de bekabeling al liggen zodat het voor mij allen doorverbinden is.
Graag jullie rrecactie en tips en dergelijk
Alvast bedankt.

Navi

Geplaatst door Navi (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Dennis Astra (0), 16 jaar geleden

veel werk (ik denk) dat je auto er niet is voorbereid op (denk aan bekabelling naar de zekeringskast en relais) wat je wel kan doen is een universeel setje kopen heb je tevens het aansluitschema bij.

roygsi (0), 16 jaar geleden

ik heb een astra gsi, die zijn heel vaak al wel volledig voorbedraad voor extra opties, misschien een 1.6 ook maar kan ik zo ook niet zeggen

voor je ramen kun je dit het gemakkelijkst zien aan de deurstekker, draai deze los van je deur, en je ziet de losse pinnen zegmaar. ik weet het zo even niet uit mn hoofd., maar volgens mij is de auto voorbedraad voor electrische ramen, als de bovenste 2 pinnen aanwezig zijn. kijk ook of de lege plek in de zekeringkast al wel ''voetjes'' heeft. zo ja dan heb je al kans dat de rest ook aanwezig is. (deurstekker)
en anders laat je een garage/dealer even kijken of post je hier een foto van je deurstekker/pinnen

daarna heb ik 2 complete astra deuren gekocht, want je moet de 2 mechanismes met motortjes hebben, en ook de kabelboom van de deuren. plus de deurpanelen waar het slingergat weg is, en de bedieningknopjes in zitten.
meestal ben je voor een 2ehands set ongeveer 150,- kwijt.

overzetten op je auto is makkelijk zelf te doen, raamslingers lostrekken, panelen los, huidige draadboom eruit ( want deze heeft geen aansluiting voor de raammotortjes)
oude mechanisme eruit boren ( 3 popnagels)
nieuwe mechanisme op je raam schuiven, opnieuw vastpopnagelen, en de geleiders stellen, draadboom wegwerken en je stekkers aansluiten. (cv.ramen,speakers,electrische spiegels)
30a zekering in de kast en testen maar. heb je als ''leek'' in 3 uurtjes overgezet. echt makkelijk is het.

let erop, je moet persé deuren/mechanismes/draadboompje hebben van een astra. zelfs geen astra station, helemaal geen combo,corsa etc.

succes en we horen het wel.

Navi (0), 16 jaar geleden

Aan alle bedankt voor jullie tips/advies en opmerkingen, ik ga ze effe doornemen
hierbij sluit ik ook deze probleem fijn weekend allemaal.
vrg Navi

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.