Opel B Kadett: Rammelende aandrijfas of achteras?

Bouwjaar: 1972

Mijn B kadett uit 72 heeft ongeveer een jaar stilgestaan. Tijdens het rijden rammelt er hoorbaar iets in de buurt van de achteras. Voordat 'ie een jaar stilstond kwam er een tikkend geluid tijdens het rijden, maar dat is nu weg.

De aandrijfas heeft een beetje speling (ik kan hem met de hand een beetje rechts- en linksom draaien). Ligt dat daaraan, of is dit normaal? En hoe los ik het op?

Het klinkt alsof er ergens rubbers vervangen moeten worden, zodat het gerammel ophoud. Klinkt dit als een bekend B Kadett probleem?

Henk4401

Geplaatst door Henk4401 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Henk,
De kruiskoppeling van de aandrijfas kan ruimte hebben,maar wat er bij deze kadettjes vaker gebeurde is dat de moer van de hoofdas los ging zitten.
Als je de aandrijfas er even onder uit haalt kun je dat zo controleren.

Hans

Henk4401 (0), 19 jaar geleden

Bedankt, Hans, voor je antwoord. Ik ben een onevaren sleutelaar dus ik wil me niet teveel op de hals halen. Klinkt dit als een urgent probleem of kan ik er nog eventjes mee rijden?

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als het is wat ik denk dan kun je er nog wel een poosje mee rijden.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.