Opel Kadett: Startproblemen met koude motor

Bouwjaar: 1989

Hallo,

Ik bezit een Kadett GSI met een c20ne motor (2L 8v). Onlangs is hier een nieuwe motor ingezet. Nu heb ik de afgelopen dagen problemen met starten. Hij wil alleen starten als ik heb even help door wat remmenreiniger in de luchtinlaat te spuiten. Dit verbrand dan en de motor slaat aan. Als de motor eenmaal loopt, loopt deze perfect. Opnieuw starten als de motor nog warm is gaat ook perfect, sleutel draaien en lopen. Als de motor dan weer een paar uur heeft stilgestaan en dus koud is, wil hij weer niet starten. Wat kan dit zijn? Waar moet ik beginnen met zoeken? De bougies heb ik alvast nagekeken. Deze zijn goed.

Alvast bedankt!!!

Stefan256

Geplaatst door Stefan256 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Stefan256 (0), 19 jaar geleden

Ik heb inmiddels al een beetje verdergelezen hier en ik vermoed dat ik naar de BDP-sensor zal moeten kijken. De toerenteller zou iets moeten aangeven tijdens het starten. Dit doet hij niet (ik heb een digitaal dashboard). Als ik de motor eenmaal aan de praat heb, doet deze het echter wel. Waar vind ik echter deze DBP-sensor? Ik heb geen idee waar ik moet zoeken of hoe zo'n ding eruit ziet. Als ik ga meten, welke waardes moet ik dan meten?

Stefan256 (0), 19 jaar geleden

Dit kan het dus ook niet zijn... Als deze defect is zou ik geen vonk moeten hebben. Ik heb net even nagekeken en ik heb wel een vonk... In de ontsteking zal het dus niet zitten. In het brandstofsysteem dan? Ik zal maandag in ieder geval even bij de opel de foutcode laten uitlezen want het motorstoringslampje brand ook.

Stefan256 (0), 19 jaar geleden

Ik heb zojuist zelf de foutcodes uitgelezen met behulp van de gebruiksaanwijzing op de site van Opeltje. Daar kwam code 15 uit. De temperatuursensor bij het inlaatspruitstuk gaf een te hoog voltage. Vervolgens kwam ik tot de conclusie dat de stekker daarvan gewoon rot was. Dat heb ik gemaakt en hij loopt nu weer als een zonnetje!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.