Opel Astra: Ratelend geluid achter bedieningspaneel boven console.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: X20Dtl

Enige tijd geleden heb ik deze vraag ook al gesteld, maar was nu pas in de omstandigheid om naar mijn probleem te kijken. Ik heb toen de volgende oplossing gekregen.

Geluid komt van de elektroklep die juist vóór de kachelradiateur zit. Laat de motor helemaal op bedrijfstemperatuur komen, zet de verwarming helemaal op warm en trek dan de stekker los. De draad hiervan kun je vanaf de passagierszijde net zien hangen, aan de voorzijde van de onderbak v/d verwarming. Eventueel draad doorknippen kan ook. Je moet wel even helemaal onder in de auto duiken dan.......

Heb nu een deel van de console verwijderd, om bij de bedrading te komen.
Onder het kachelhuis vind ik 3 stekker verbindingen.
Deze heb ik alle los gemaakt, maar het ratelen stopt dan niet, dus dit zijn niet de juiste draden.
Weet iemand raad? Zal een foto van de stekkers toevoegen.

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/89/sam1369r.jpg/" target="_blank" rel="nofollow">http://imageshack.us/photo/my-images/89/...][img]http://img89.imageshack.us/img89/4961/sa...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

Jan1946

Geplaatst door Jan1946 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Verkeerde draad. Je hoeft niets te demonteren. Het betreft een 2-aderige draad met een heeeel klein stekkertje er aan. Draad is te vinden tussen schutbord en kachelhuis.

Jan1946 (0), 12 jaar geleden

Oke, gevonden. Het draadje komt bij mij vanaf linksonder achter het dachboard kastje en gaat dan rechts achter het kagelhuis binnen.
heel hartelijk dank.
Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.