Opel Zafira: Ratelend geluid links voor. Ontstaan na vervanging koppeling

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 Z18XER

In November 2006 moest de koppeling van de Zafira (net 1 jaar oud) compleet worden vervangen. Sindsdien is er een continue ratelend geluid te horen tijdens het rijden (of bij het indrukken van het gaspedaal bij stilstand), toon hoogte blijft constant. Wanneer de aanjager van de ventilatie op stand 0 wordt gezet verdwijnt na 2 tot 3 seconden het geluid. Wanneer de aanjager weer wordt aangezet komt het geluid weer terug. Het geluid wordt hoorbaar na 10 minuten rijden. Soms blijft het ook weg. Het is mij opgevallen dat dit geluid zich met name voordoet bij wat kouder weer. Het geluid komt van links voor onder. Soms heb ik het idee dat wanner ik de auto verlaat en ik voorlangs mijn auto loop dat er een vreemde lucht te ruiken is, net of iets heeft aangelopen en er wrijving is geweet.
Langs de dealer gegaan, hoorde toen het geluid ook (hij dacht dat het aan de airco lag). Moest afspraak maken omdat de monteur die over de airco's ging er niet was. Bij de afspraak "was het geluid er net niet" en heeft de dealer er niet verder naar gezocht.
Wie heeft de juiste aanwijzing / oplossing?

Alvast bedankt !
Zafira_PP

Zafira_PP

Geplaatst door Zafira_PP (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 17 jaar geleden

is het niet gewoon de motor van de aanjager die je hoort piepen ? komt wel vaker voor n.l.

en omdat je zegt dat als de aanjager uitgezet word het geluid ook niet meer hoorbaar is..

Stefan

Zafira_PP (0), 17 jaar geleden

Dank voor je antwoord. Klinkt logischen ga dit zeker na voorleggen bij de dealer. Echter het geluid is er niet altijd en is pas ontstaan sinds die koppeling is vervangen. Vragen : a)Is er een verband tussen de koppeling en de motor van de aanjager b) een verklaring dat het geluid er niet altijd is?

Zafira_PP

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

is het niet het geluid van dee airco dat wordt veroorzaakt door het drukverlies in de calibratie in de druk leiding??

Hans4040 (330) PRO, 17 jaar geleden

Zit er niet gewoon een blaadje of takje tussen de ventilator?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.