Opel Zafira: schokken na een rotonde

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 dth

Mijn auto trekt soms met zeer veel schokken weer op nadat ik, na een rotonde genomen te hebben, de juiste rijrichting weer kies. Er is volgens de garage geen storingscode aanwezig. Iemand enig idee wat dit kan zijn? (190.000 gelopen).

PieterL

Geplaatst door PieterL (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Ruurt (0) PRO, 17 jaar geleden

Doe ie dit met een (bijna) lege tank?? Dan zou het aan de aanzuigpijp in de tank kunnen liggen. Er kan een stukje afgebroken zijn of het filtertje is er bv af gevallen. Bij een bocht gaat de brandstof naar één kant (middelpunt vliegende kracht) en pompt de brandstofpomp even lucht.

PieterL (0), 17 jaar geleden

Nee, hij doet ook als de tank bijna vol is. Het valt wel op dat ie dit vooral doet als ik tamelijk hard de rotonde neem. Bij rustig de rontonde nemen merk ik niets.

Ruurt (0) PRO, 17 jaar geleden

Een reden temeer om "normaal" te rijden maar dit terzijde haha.
Toch blijf ik in of aan de tank denken hoor voor jou probleem. Ik weet echter niet hoe de tank qua constructie er uit ziet. Weet verder even geen oplossing helaas. Ben wel benieuwd wat het probleem uiteindelijk is. Sterkte met het oplossen verder.
Gr Ruurt

PieterL (0), 17 jaar geleden

Ik heb het waarschijnlijk gevonden; na vernieuwen van het dieselfilter is het probleem niet meer voorgekomen. Zou het dit inderdaad kunnen zijn geweest?

Ruurt (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=PieterL]Ik heb het waarschijnlijk gevonden; na vernieuwen van het dieselfilter is het probleem niet meer voorgekomen. Zou het dit inderdaad kunnen zijn geweest?[/quote]
Dat is mooi, Misschien toch water in het filter of door een andere oorzaak een luchtbel in het filter die er om eoa reden niet uitkwam.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.