Opel Meriva 2004: Reduceren van trekkracht als oranje steeksleuteltje gaat branden

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 SE

Motor koud. Niets aan de hand. Voldoende trekkracht op gas en benzine en geen lampje brandt! Zet ik de motor uit in warme toestand en laat deze +/- 10 minuten staat dan gaat na start het lampje met steeksleutel branden. De auto mist dan op benzine én gas vermogen. Uitlezen leert dan: foutcode P1120, P1122, P1550. Deze wijzen in de richting van gaspedaal. Motor koelt helemaal af dan is lampje uit en trekkracht weer aanwezig totdat bij warme motor de motor wordt stop gezet. Herhaling van zetten
Wat is er al gedaan om probleem te verhelpen: connectoren schoon gemaakt, met foutcode de stand van gasklephuis gecontroleerd en deze gaat maar 30% open bij volgas, aansturing van gasklephuis vanuit de testapparatuur lukt en dan gas gasklep 100% open (ook als foutcode aanwezig is), gasklephuis gewisseld maar geen verbetering, ECU gewisseld en geprogrammeerd maar geen verbetering, nieuw gaspedaal gemonteerd maar geen verbetering. Ik neig nu te geloven dat er iets met de bedrading tussen gaspedaal en ECU aan de hand is.

Heeft iemand dit probleem al eens mee gemaakt? Ik heb de foutcode omschrijving bijgevoegd en twee meetwaarde blokken, 1 zonder dat de fout aanwezig is en 1 als de fout aanwezig is!

Automotive!

Geplaatst door Automotive! PRO , lid sinds 12 jaar geleden

3 Reacties

autohandel goco PRO, 5 jaar geleden

inderdaad,bedrading komt al eens voor dat ze stuk gaan links voor tegen het schutbord in de zwarte bak,maar nieuwe software update kan ook al eens helpen.

Automotive! PRO, 5 jaar geleden

Bedrading tussen Ecu en gaspedaal nagemeten. Tussen 0,1 en 0,3 ohm. Is dus in orde. Ook bedrading tussen gasklephuis en ecu gemeten. Nagenoeg 0 ohm. Wat kan dan nog het probleem zijn?

Beste antwoord, geplaatst door R_Bakker PRO, 5 jaar geleden

Buitendienstoplossing: 1660

Onderwerp: Z16XE, Z16SE motor gasklepregelaar - Defectcodes P1500 en P1550 (A+B) gezet, motorbesturing schakelt over naar noodloopmodus

Modellen: Motoren: Optie:
Meriva 2003...2004 Z16XE| Z16SE geen

Klacht: Controlelamp motorelektriciteit (SVS) brandt. De defectcode P1500 (elektronische gasklepregelaar uitgevallen) wordt gezet met noodloop-defectcodes P1550 (A+B). De motorbesturing schakelt over naar de noodloopmodus.
Oorzaak: Loszittend contact bij zekering F15 veroorzaakt een kortstondige onderbreking van de spanningstoevoer naar het motorstuurapparaat.
Productie:

Oplossing:
In geval van reclamatie door de klant zekering F15 in het interieur
verwijderen en insteekvoetje op beschadiging en verontreiniging
controleren en zo nodig repareren.Functiegroep: J - Motor
Klachtengroep: 20 - loopt slecht
Foutcode P1500,P1550

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.