Opel Corsa: Relatie tussen diesellek en slippende koppeling?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.3 cdti

onlangs heb ik een brandstoflek (diesel) gehad. Oorzaak was een lekkende verstuiver naar wat ik begreep van de dealer. Gelijktijdig met het constateren van dit lek heb ik ook geconstateerd dat mijn koppeling slipte. De garage geeft aan dat er geen enkele relatie kan bestaan tussen het diesellek en de slippende koppeling. De koppeling zou gewoon versleten zijn en vervangen moeten worden. Zelf heb ik hier mijn twijfels over omdat de kans mij wel erg klein lijkt dat de koppeling gaat slippen gelijktijdig met het lekken van de verstuiver. De koppeling heeft voorheen nooit geslipt.

Indien de slippende koppeling idd een gevolg is van diesel op de koppelingsplaat, verdampt/ verbrandt de diesel dan in de loop van de tijd waardoor het slippen niet meer voor komt? Of is vervangen de enige oplossing?

EI

Geplaatst door EI (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kleijn (0), 13 jaar geleden

denk dat het vervangen word
het is olie
maar versleten of niet
zal toch vervangen moeten worden
heeft natuurlijk ook wel met het aantal km te maken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.