Opel Vectra A (c18nz): Rem-probleem en speling in t stuur

Bouwjaar: 1994

Vorige week wou ik mijn opel APK laten keuren. Hij werd afgekeurd op mijn rechter achterremcilinder (deze zou lekken). Ik heb zelf met een vriend beide remcilinders achter vervangen/ontlucht. Ik ben nu alleen behoorlijk wat remdruk kwijt. Wat zou dit kunnen wezen?

ik kwam wel halverwege het ontluchten erachter dat de remolieresorvoir leeg was, deze weer bijgevuld en alles ontlucht totdat er geen lucht meer uitkwam. Ik kon aan de kleur van de olie zien dat de nieuwe olie er helemaal doorheen gepompt was!
Zou ik dan de remmen van de voorkant ook weer moeten ontluchten?

Ik heb ook een probleempje met mn stuur. Hier zit wat speling in! Is dit af te stellen of moet dit vervangen worden?

Dennisch

Geplaatst door Dennisch (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Voor dus ook ontluchten. Wat betreft het stuur: ligt er maar aan waar de speling zit: stuurkogels?

Dennisch (0), 19 jaar geleden

De speling die ik in mijn stuur ervaar, is als mijn stuur recht staat dan kan ik hem ongeveer 1 a 2 cm draaien zonder dat mijn wielen meedraaien. Ik voel een zachte tik als ik mijn stuur draai en mijn wielen meedraaien.

Richard9677 (0), 18 jaar geleden

Hoi Dennis,
Ik heb het zelfde probleem met mijn vectra,mijn garage zegt dat het komt door de borgpinnen die bij een aanrijding ervoor zorgen dat het stuurmechaniek in elkaar schuift, zij hebben dit na gevraagt bij opel en deze pinnen zijn te vervangen alleen moet de stuurkolom uitelkaar.

succes Richard.

buzzin (0), 18 jaar geleden

remmen voor ook ontluchten, ennuh als je toch bezig bent, kijk even de blokken na...
Je kunt ook achter (als je trommelremmen hebt) het zelfstel mechanisme even 'resetten'. Dit werkt geloof ik per auto anders, maar moet ergens te vinden zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.