Opel Astra 1.6: Remlichten doen het niet.

Bouwjaar: 1994

Bij het controleren van de verlicting van mijn fietsendrager ontdekte ik dat de remlichten, zowel van de auto als van de fietsendrager, niet werkten. Ook na het loskoppelen van de fietsen drager werken de remlichten niet. De lampjes zelf en de zekeringen zijn in orde. Ik kan me voorstellen dat er iets mis is met de schakelaar die ervoor zorg dat de remlichten aangaan wanneer je het rempedaal bedient. Echter waar zit die schakelaar of hoe kun je die controleren.
Twee weken geleden bij de APK keuring was alles nog goed.
Bedankt,

Teun

teun11297

Geplaatst door teun11297 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

rottieroodmax (0), 19 jaar geleden

Deze schakelaar zit bij je rem pedaal.Als je de rempedaal loslaat dan drukt de pedaal het schakelaartje in en gaan de lampen uit.Als je remt,dan is het schakelaartje niet ingedrukt en gaan je lampen wel branden.Je zou even aan de schakelaar kunnen draaien.Hij zit bovenaan het pedaal.
De Kadett had er soms ook last van.Ik hoop dat je eruit komt.Groetjes Marcel.

teun11297 (0), 19 jaar geleden

Schakelaartje gevonden. Bleek inderdaad kapot. Voor 11,60 euro een nieuwe gekocht. Remlichten werken nu weer. Bedankt voor de aanwijzing,
Teun

rottieroodmax (0), 19 jaar geleden

graag gedaan,Teun.Enne.......veel fietsplezier toegewenst.Groetjes Marcel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.