Opel Astra c14NZ: startproblemen en afslaan na start

Bouwjaar: 1995

Hallo,

Mijn Astra sloeg af en toe weleens af bij het naderen van een stoplicht of bij het afremmen tot stilstand. De stappenmotor is toen schoongemaakt en dat leek eerst te helpen. Nu wilde hij onlangs niet starten en is de ANWB erbij geweest. Volgens deze monteur was de halgever kapot. Is vervolgens vervangen maar hij houdt er soms (vaak net na het wegrijden) mee op en wil vervolgens niet meer starten de eerste 5 min. Vervolgens ben ik er gisteren weer mee blijven staan. Na veel pijn en moeite weer aan de gang gekregen, vervolgens een nieuwe verdeelkap gehaald en de rotorarm goed schoongemaakt. Hij leek wat beter te rijden maar vandaag (na de hele dag in de zon te hebben gestaan) wilde hij weer niet starten.

Ik las een andere vraag op dit forum met ongeveer hetzelfde probleem maar de oplossing is niet gepost. Jullie vermoedden een foute temp. meter van de motor... waardoor hij verzuipt... dat kan wel eens kloppen want als hij uiteindelijk start kan je de onverbrande benzine nog duidelijk ruiken! kan deze temp sensor getest worden? of moet je het op goed geluk met een nieuwe proberen?

Alle reacties zijn welkom!

alvast bedankt. Menno

Geplaatst door

Meaney (0)

al 21 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

misschien de ontsteekmoduul defect. doet het goed als ie koud is maar wordt hij warm dan kan ie ermee stoppen. (zit onder de verdeelkap en is zwart van kleur)

gr.
martin.

mvdkant 0

20 jaar

Die ontstekingsmoduul of halgever hebben ze dus laatst vervangen... ziet er ook nieuw uit... maar nog steeds wil ie soms dus niet starten en/of stilvallen.
Nog andere ideeen? Hij gaat morgen naar de garage maar of ze iets kunnen vinden betwijfel ik.

Gr. Menno

Meaney 0

20 jaar

U heeft toch niet een onstekingsmodule van de sloop gehaalt?. Als u dat wel heeft gedaan kan ook die ontstekingsmodule defect zijn. Als u er een nieuwe orginele of imitatie heeft gehaalt dan is hij goed. Maar heeft u ook na de draadjes die van de onstekingsmodule naar de spoel gaan ook goed gekeken of ze nog goed zijn? anders kan hij ook de boos doener zijn.

Groetjes
Astra rijder

astra rijder 0

20 jaar

De monteurs in de garage hebben een nieuwe besteld en erin gezet, moet dus goed zijn. Ik las vandaag een wat ouder onderwerp in dit forum en daar concludeerde men dat het 9 van de 10 keer het ontstekingshuis zelf is. Zij hadden ook eerst de moduul vervangen maar dat hielp hun niet verder waarna zij een nieuw ontstekingshuis hadden geplaatst wat alles oploste.( zie: http://www.problemcar.nl/index.php?topic... )

Ik wacht even af of de garage dit ook zo ziet en hoeveel het gaat kosten.. anders haal ik zelf een gereviseerde en zet die erin. Moet lukken aan de hand van het service and repair manual van haynes wat ik heb. Of is dit toch nogal moeilijk?

Gr. Menno

Meaney 0

20 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.