Veel gezocht hier op de site maar nog niet echt "de"oplossing gevonden.
Het volgende:
Mijn Zafira uit 2003 remt naar mijn gevoel niet voldoende. De remtest geeft echter voldoende vertragingswaarde af. Hij is vorige week ook gewoon door de apk keuring gekomen. In de hoop het probleem op te lossen heb ik pas geleden de schijven en blokken rondom vervangen. Dit heeft echter nog niet geleidt tot een lekker pakkende rem. Nu ben ik erg gewend en verwend met een race motor, wat natuurlijk totaal anders remt maar toch heb ik nog steeds dat verontrustende gevoel dat de remmen niet remmen zoals dat zou moeten. Waar zou ik die nog meer in kunnen zoeken. Rem olie vervangen.. heeft dat zin of moet ik meer denken aan de hoofdremcilinder. Op droog wegdek krijg ik de auto nauwelijks met flink hard remmen (noodstop) in zijn abs. Op glad wegdek en bij regen lukt het wel bij een noodstop. De ABS doet dan netjes zijn werk. Waar moet ik het zoeken......? Zou olie verversen/cq ontluchten kunnen helpen of moet ik het zoeken in de hoofdremcilinder.
Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.
Maar is dat werkelijk zo, of remt hij niet goed voor jou gevoel ? Moet je bv met je hele gewicht op het pedaal trappen om enigzins af te remmen ?
Als hij voldoende presteerde op de remmentest bank, zal er niet echt een probleem aanwezig zijn lijkt me, anders had hij daar wel minder aangegeven o.i.d.
[quote=stefan84]Maar is dat werkelijk zo, of remt hij niet goed voor jou gevoel ? Moet je bv met je hele gewicht op het pedaal trappen om enigzins af te remmen ?
Als hij voldoende presteerde op de remmentest bank, zal er niet echt een probleem aanwezig zijn lijkt me, anders had hij daar wel minder aangegeven o.i.d.[/quote]
Je slaat de spijker op zijn kop. Ik moet echt mijn rug schrapzetten in de stoel en dan nog krijg ik hem niet in zijn ABS.
De remmen test bank meet volgens mij de vertraging bij normaal rustig remmen Dat doet tie ook wel. Ik heb echt het idee als ik zeg maar 20 rijd op een woonerf en ik abrupt moet remmen dat ik dan te laat stil sta. Laat staan als ik 100 op de snelweg rij. Aanremmen voor een afslag of file is geen probleem. De noodstop echter wel dus. Alsof de remmen niet echt vastpakken.
14 jaar
als er iets niet in orde was zou die wel apk afgekeurd zijn
14 jaar
[quote=kleijn]als er iets niet in orde was zou die wel apk afgekeurd zijn[/quote]
Dat weet ik niet helaas.
Zoals gezegd zit de remvertraging bij een normale remmen testbank in de goede zone. Waar het omgaat is bij een noodremactie en zeer stevig remmen. Als ik in een 1.8 rijd dan voel je de remmen echt aangrijpen bij een stevige trap. Is het dan niet raar dat ik hem zelf heel moeilijk of eigenlijk niet bij droogwegdek in de ABS krijg. Het lijkt er wel soms op dat als ik tijdens de noodstop een keer los laat en dan nog een keer trap hij meer aangrijpt. Maar het gevoel is dat hij niet voldoende vastgrijpt bij harde remactie.
14 jaar
ik heb zelf ook een vec 1.8 maar die heeft rem krach versterking weet niet of dat bij een 2.2 ook zo is lijkt mij haast wel
14 jaar
idd heeft de 2.2 ook een rembekrachtiging.
Het is dus niet zo dat ik de pedaal niet kan intrappen. Dat gaat gewoon goed. Zal lucht of zo in de leiding of klauwen de oorzaak kunnen zijn ? De rembekrachtiging lijkt goed te zijn. Met de motor uit helemaal op druk getrapt en als ik start zak deze gelijkmatig naar beneden. Lijkt me niks mis mee dan toch.
Het enige waar ik dan nog eigenlijk over struikel is de remolie en het ontluchten en/of de hoofdremcilinder. Misschien dat deze intern lek is of zo. Ik begreep dat er 2 compartimenten in zitten. ls die onderling lek zijn of zo mis je misschien de power voor de noodstop. Helaas geen verstand van die dingen?
14 jaar
Oh ja, ik ben de eerste berijder en heb het idee dat het remmen minder is geworden tov de eerste paar jaren
14 jaar
je woont te ver weg anders zou je eens een rondje moeten rijden met een andere vectra zodat je zelf kunt vergelijken
14 jaar
mischien bij het vervangen van de voorremmen te harde remblokken geplaatst? gaan langer mee maar vertragen ook minder.
je zou bij een automaterialenzaak eens kunnen vragen naar originele kwaliteit. die zijn wat zachter en hebben een betere vertraging. het zelfde verhaal geld voor de remschijven.
De RemVloeistof hoort elke 2 jaar vervangen te worden. maar dat is meer om alle componenten heel te houden en om remfading tegen te gaan. zal mischien iets schelen aan remkracht maar dat zal het niet zijn.
Als de hoofdremcilinder lekt dan remt hij of helemaal niet, of half. dan word hij bij de apk zeker afgekeurt dus die zal niet stuk zijn.
je kunt wel nog eens voor een remmentest naar een testbank toe gaan. aan die waardes kun je afleiden of hij echt genoeg vertraagt.
zie:
Zie Regelgeving APK, artikel 77 in afdeling 4.
De remkrachten van de 2 maatgevende remproeven van de vooras optellen bij de remkrachten van de 2 maatgevende remproeven van de achteras.
De zo verkregen som delen door 2x [massa ledig voertuig kentekenbewijs vermeerdert met 100 kg].
Voorbeeld:
Bedrijfsremvertraging = remkrachten vooras + achteras
--------------------------------------------------------------------------------
2 x (massa ledig voertuig + 100kg) = 9000 N + 3800 N
--------------------------------------------------------------------------------
2 (1000 kg + 100 kg) = 5,8 m/s²
Als massa rijklare toestand op deel 1 staat komt dit in de plaats van massa ledig voertuig van kentekenbewijs vermeerderd met 100 kg.
14 jaar
Mij staat bij dat de remvertraging op de monitor rond de 7 uitkwam. De garage gaf ook aan dat de remmen het "goed" doen. En toch heb ik zo mij twijfels bij een noodstop. Ik vind het zo raar dat ik ze niet kan laten blokkeren zodat ze in het ABS wordt ingeschakeld.
14 jaar
klopt inderdaad niet, bij noodstop op droog wegdek, ratelt de ABS, als het goed is, er lustig op los.
14 jaar
[quote=avonk]klopt inderdaad niet, bij noodstop op droog wegdek, ratelt de ABS, als het goed is, er lustig op los.[/quote]
Dat lukt me echt niet op droog wegdek.
14 jaar
Ik denk dat je bij plotseling remmen door iets onverwachts misschien wel de ABS haalt op een droog wegdek..
Misschien is het maar voorbeelding dat de remmen niet goed functioneren..
14 jaar
Nee, Is echt geen verbeelding. Heb het ook aan de lijve ondervonden. Ik kan je zeggen dat dan je hart in de keel zit.
Het vreemde is met de sneeuw die hier nu ligt, de abs wel functioneert. Dus het systeem werkt wel als er maar geen weerstand is zoals op een droog wegdek.
14 jaar
Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.
14 jaar