Opel Astra 2002: Remschijven

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z18XE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 92

Weer een probleem....
Remschijven worden elke keer krom 2 keer vervangen schijven blokken remklauwen alles aan beide kanten maar nu weer trillingen aan de stuur garage kan niets vinden alles ziet er goed uit(garage zegt uit de schijven te zien heb ik hard geremd(op 1 schijven zie een soort brand vlek) maar monteur weet dat ik niet agressief rij of rem...
Weet iemand hoe dit kan kom of wat dit kan veroorzaken.

Mvg aroen

Aroenrag

Geplaatst door Aroenrag (130) , lid sinds 1 maand geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

7 Reacties

1 maand geleden - Monteur Senior

het enige wat ik kan bedenken dat je remklauwen niet goed lossen misschien je remslangen dicht gezien de leeftijd is dit goed mogelijk, je hebt alles al vervangen en geen succes gehad dan zoek ik het niet meer in de vervangen onderdelen maar ergens anders,je wielen moeten opgekrikt gewoon lekker los kunnen ronddraaien is dit bij jou ook?

1 maand geleden - Aroenrag

Ja wielen draaien lekker los ook geen rare geluiden en ja alles vervangen

1 maand geleden - kaleido 1

Naven zijn niet krom
Geen velg krom
Pasvlakken van naaf en velgen schoon en vlak ?
Wielbouten worden op de juiste wijze vast gezet ?

1 maand geleden - Hempie1

Suggestie van Monteur Senior was ook mijn eerste gedachte maar het kan ook zijn dat de bekrachtiger niet wil 'lossen' omdat er inwendig een klep blijf plakken.
Voelt het pedaal na 'n keer remmen kort daarna erg 'hard' aan? Stop dan op een vlakke weg, laat de motor draaien en probeer de auto vooruit te duwen. Gaat dat niet makkelijk, verdenk dan de rembekrachtiger. Ik heb het meegemaakt met een Peugeot met Bosch bekrachtiger. Vervangen van de bekrachtiger was de oplossing.

    Deze laatste oorzaak was lastig vast te stellen, bij mijn auto viel de druk wel weg wanneer de auto even stilstond en dus leek alles in orde.
    Later bleek dat direct na een remactie de druk maar langzaam terugviel. Het was een automaat en daarbij houdt je natuurlijk je voet op de rem als je stilstaat waardoor je maar nauwelijks kunt merken dat er iets mis is. (Het probleem kan natuurlijk evengoed bij een handgeschakelde auto optreden) - Hempie1 (135), 1 maand geleden

1 maand geleden - Plakkie

Welk merk schijven word er gebruikt.
Een klant van mij had dit ook met zijn Volvo.
Hij had al drie keer zelf de schijven en blokken vervangen van en goedkoop merk ivm trillen bij remmen.
Idd schijven krom.
Na montage van merk schijven en en blokken heeft hij nu nergens last meer van

1 maand geleden - Hans4040

Het merk van de schijven en het vervangen is niet altijd de oplossing.
Schijven afdraaien aan de auto wel;
Zie hieronder een voorbeeld:

https://afdraaienremschijf.nl/services/d...

1 maand geleden - Aroenrag

Beste mensen,
Ik heb van het bedrijf garantie gekregen en nieuwe remschijven en remblokken en dus door de betrouwbare garage het weer opnieuw laten plaatsen(alles opnieuw laten reinigen/na gekeken) opnieuw in remmen rijdt nog fantastisch en hoop ook dat het zo blijft. Nog bedankt allemaal voor het mee denken en tips.
Mvg aroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.