Opel Astra: remvloeistof vervangen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7cdti

ik zou de remvloeistof eens willen verversen van mijn astra h gtc . Ik heb een eezibleed fles die ik kan aansluiten op het ventiel van een band . Ik heb dit bij vorige wagens dikwijls gebruikt en dit werkte perfect , echter deze hadden geen abs . Mag ik dit gebruiken of moet dit met een speciaal ontluchtingsapparaat doen ?
Alvast bedankt !

opelfan

Geplaatst door opelfan (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kleijn (0), 9 jaar geleden

Aanwijzing: Om het remsysteem volledig te kunnen ontluchten, moet de overdruk van het ontluchtingsapparaat worden afgesteld op 2 tot 2,5 bar. Dit is noodzakelijk om bij auto's met schijfrem achter de remklauw volledig te kunnen ontluchten.

Alleen remvloeistof DOT 4 gebruiken.

Remsysteem ontluchten:

Ontluchtingsapparaat met adapter (1) op remvloeistofreservoir aansluiten. Remsysteem onder druk zetten (2 tot 2,5 bar) – gegevens fabrikant in acht nemen.

Ontluchtingsvolgorde:
Rechtsachter


Linksachter


Rechtsvoor


Linksvoor



Ontluchten volgens ontluchtingsvolgorde.

kleijn (0), 9 jaar geleden

Als na een proefrit het rempedaal een te grote slag heeft, dan moet de auto op een hefbrug of boven een smeerput aan de achterrem "met de hand" worden ontlucht zoals onderstaand wordt beschreven:

Rempedaal langzaam doortrappen om druk in remsysteem op te bouwen; ontluchtingsnippel openen; remvloeistof laten uitstromen; ontluchtingsnippel sluiten, rempedaal op laten komen en opnieuw langzaam doortrappen. Deze procedure drie keer uitvoeren. Ontluchtingsnippel sluiten – zie voor aanhaalkoppel bovenstaande tabel of in "Technische gegevens – richtwaarden aanhaalkoppel". Vervolgens tijdens een proefrit rempedaalweg bepalen.

Remvloeistofreservoir tot aan merkteken "MAX" bijvullen. Aansluitend remsysteem op lekkage controleren.

Remsysteem op lekkage controleren:

Inbouwen, monteren

Druk opbouwen door meerdere malen op het rempedaal te drukken. Pedaalspanner bij de bestuurdersstoel ondersteunen en rempedaal aanspannen.

Als u een rempedaalspanner zonder meetapparaat voor het verlagen van de druk gebruikt, moet het druktestapparaat MKM-558-A worden gebruikt. Testduur ca. 10 minuten. Bij een remsysteem zonder lekkages blijft de opgebouwde druk onveranderd.

opelfan (0), 9 jaar geleden

bedankt voor de uitgebreide informatie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.